Németországban bíróságon követeli egy szíriai menekült a Facebooktól, hogy lépjen fel a visszaélésekkel szemben, amelyeket egy Angela Merkel kancellárral készített szelfijével követnek el a közösségi portálon.

Anas Modamani azt akarja elérni, hogy a testület kötelezze a Facebookot valamennyi becsületsértő, lejárató bejegyzés felkutatására és törlésére, amelyet a német kancellárral 2015 nyarán egy berlini menekültszállás előtt készített szelfije felhasználásával készítettek vagy terjesztenek a portál felhasználói.

Bírósághoz fordul a netes trollok miatt a Merkellel szelfiző menekült

A felvétel felhasználásával két olyan fotómontázs készült, amelyek azt sugalmazzák, hogy Anas Modamani bűnöző vagy terrorista. Az egyiken a tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásáron végrehajtott terrormerénylet elkövetőjeként állítják be, a másik montázs pedig azt sugalmazza, hogy tagja volt annak a csoportnak, amely szintén tavaly decemberben megpróbált felgyújtani egy hajléktalant a német fővárosban.

A szíriai fiatalember azt kéri a bíróságtól, hogy kötelezze a Facebookot a montázsokat tartalmazó eredeti bejegyzések törlése mellett arra is, hogy kutassa fel és távolítsa el a lejárató montázsokat a felhasználók között terjesztő, megosztó bejegyzéseket is.

A bíróság március 7-ig elnapolta a döntést a jogsértés megszüntetését elrendelő végzés kiadásáról, és azt javasolta a feleknek, hogy egyezzenek meg peren kívül.

Német hírportálok beszámolói szerint a szíriai menekült arra hivatkozik, hogy a montázsok rossz hírét keltik, sértik a becsületét és megkeserítik az életét, és továbbra is terjednek a portálon, mert a Facebook ugyan törölte az eredeti bejegyzéseket, de a törlés csak Németország területére vonatkozik, a megosztásokra pedig egyáltalán nem. A Facebook jogi képviselői arra hivatkoznak, hogy a portál szabályszerűen járt el, megvizsgálta, majd törölte a bejelentett, kifogásolt tartalmat, valamennyi új bejegyzés és feltöltött kép átkutatása a két montázs kiszűrése céljából pedig aránytalanul nagy erőfeszítést igényelne.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Merkel is egy gagya!MOhammed Hasszanal fenykepezkedik. Most meg enek a senki alaknak all feljebb! Menj vissza Asszad hoz te senkihazi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Nem nagyon érdekel, ki hogy kóstolgatja az általa készített és közzétett szelfi alapján - nagyobb baj az, hogy Merkelt se.
cikicakk55
Készítettél volna szelfit a hazádban,miközben véded asszonyaitokat,gyermekeiteket.ne félj,azt nem gúnyolták volna ki a facén.
Peller Anikó
És a kócsag terroristát aki itt szelfizget a mohameddel nem kéne elküldeni a jó büdös sír annyába?
jancsipapa
2015 nyarán szekfipajtáskodtak. Vajon dolgozik-e már ,vagy még mindig élősködik ?
Dr plágium
Kioktatták, nem magától jutott eszébe pereskedni. Az ügyvéd elvállalta és majd felezik a lóvét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.