Hat tagállam is csatlakozott Magyarország és Szlovákia előterjesztéséhez a silány minőségű élelmiszer ellen az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának hétfői ülésén – nyilatkozta Fazekas Sándor agrárminiszter a Magyar Idők keddi számában. Az élelmiszerek azonos minőségének biztosítása mellett állt ki Csehország, Románia, Horvátország, Szlovénia, Bulgária és Görögország.

Ne csak az uborka görbületét és a tyúkketrec nagyságát szabályozza az unió!

– mondta Fazekas Sándor, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a jobb minőségű termékek a nyugati piacra kerülnek, míg a silányabbak a keleti blokk országaiba. A miniszter üdvözölte, hogy a fogyasztóvédelemért felelős európai uniós biztos a régiós álláspont mellé állt. Ugyanakkor Fazekas szerint nem megoldás a biztos javaslata, mely elsősorban fogyasztóvédelmi eszközöket tartalmaz, hiszen azokkal csupán egy-egy konkrét termék kapcsán lehet fellépni.

„Átfogó szabályozás kidolgozására van szükség, amely előírja, hogy azonos márkanév alatt forgalmazott termékeknek legyen azonos a minőségük, és azt is pontosan meghatározza, miként szankcionálható az a vállalat, amelyik ügyeskedéssel és taktikázással becsapja a vásárlóit”

– nyilatkozta az agrárminiszter.

A silány multis élelmiszer-gate egy friss szlovák vizsgálat miatt lett hirtelen téma a keleti tagállamokban, a szomszédos országban kimutatták, hogy sok márka rosszabb minőségű termékeket árul ugyanazon márkanév alatt keleten. A vonatkozó vizsgálat és három évvel korábbi magyar párja is arra jutott, hogy egyértelműen rosszabbak a keleti blokkban ugyanazok a kaják, de legtöbbször ezt összetevők szintjén nem, csak érzékszervi vizsgálattal sikerült kimutatni, ami vitatottabb terület.

Mindenesetre a V4-országok újból közös fellépést kezdeményeztek az ügyben Brüsszelnél, ennek a hétfői ülés volt az első állomása. Magyarországon új, az eddigieknél átfogóbb Nébih-vizsgálat is zajlik az ügyben, melynek eredményei elvileg még márciusban nyilvánosak lesznek. – írja az Index.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
"A vonatkozó vizsgálat és három évvel korábbi magyar párja is arra jutott, hogy egyértelműen rosszabbak a keleti blokkban ugyanazok a kaják, de legtöbbször ezt összetevők szintjén nem, csak érzékszervi vizsgálattal sikerült kimutatni, ami vitatottabb terület."

Tehát: 3 éve végeztek egy olyan szubjektív tesztek a "szakemberek", amelyet csakis az érzékszerveikre alapoztak.
A furcsaság az egész "vizsgálatban" az volt, hogy még csak nem is úgynevezett vakteszt formájában teszteltek a fujjjúk.
Desischado
Én azt mondom, legyen egyforma a minőség. Nyugati árat fizetünk, akkor nekünk is jár az, ami a nyugatnak!
Equus
@quadrocopter: majd a piac megmondja, h mi a frankó és mi nem... nem kell azt erőltetni
Eladott Ország
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/hatalmi_osszetevok
Hatalmi összetevők - Miért ütik a multikat? Helyet csinálnak? Oligarchák előtt pucolják a piacot? Az egyik lehetséges verzió, hogy egy hazai vagy egy vegyes tulajdonú láncnak csinál helyet a kormány, ha pluszterhek hatására például egyes láncok kivonulnak vagy ritkítják boltjaikat. (Emlékeztetőül: két éve az orosz Magnet-hálózat szeretett volna bejönni.) A másik mondás az, hogy az agráriumba egyre intenzívebbe befektető oligarchák így csinálnak helyet portékáiknak – ha sikerül kiszorítani a multik termékeit, a sajátjaikat helyezhetik ki a polcokra.
quadrocopter
@Equus: Amióta itt vannak a multiláncok, azóta jó sok idő eltelt, mire valaki észlelte, hogy két szemmel kevesebb a só a pékárun! Hát nem érdekes? Vagy pont passzol a rezsim multiellenességéhez?
Élelmiszeren kívül, mosószer: - amelyik flakonon németül is megtalálható a termékismertető, az tutira nem bóvli és ezt egy kereskedő mondta!
Szókrakész
"A silány multis élelmiszer-gate egy friss szlovák vizsgálat miatt lett hirtelen téma a keleti tagállamokban"

A mocskos magyar politikusok miatt még most se lenne semmi.
2 éve mérték, tesztelték, tudják, hogy ez így van.
2 évig hallgattak!!!
Mert hatalmas zsebpénzeket kaszáltak ezen is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.