Számos utat elzárva vonultak utcára vasárnap éjjel Recep Tayyip Erdogan hívei Amszterdamban. A zavargások hétfő hajnalban is folytatódtak, a város polgármestere szükségállapotot hirdetett.

A Hollandiában élő törökök azért tiltakoztak, mert a holland kormány szombaton két török miniszternek is megtagadta a belépést az országba, és nem engedte, hogy felszólaljanak a török elnök melletti kampányrendezvényeken.

Törökországban április közepén szavazhatnak arról, hogy az ország átálljon-e az elnöki rendszerre, tovább növelve Erdogan amúgy sem csekély hatalmát. Ennek érdekében a török kormány tagjai Európa-szerte kampányolnak a nagyszámú török diaszpórában.

Vízágyúval oszlatták hétfő hajnalban a Hollandiában tüntető törököket

A két miniszter kitiltása után vasárnapra virradóra Rotterdamban, az egyik elmaradt kampányrendezvény helyszínén törtek ki zavargások. A város polgármestere szükségállapotot hirdetett, így a rendőrség vízágyúkat és lovasrendőröket bevetve oszlathatott.

Másnap, vasárnap Hollandia isztambuli konzulátusánál volt tüntetés, egy tiltakozó az épületbe is behatolt, letépte a tetejéről a holland zászlót. Vasárnap éjjel pedig Amszterdamban petárdáztak a tiltakozók, akik ellen vízágyúkat vetettek be.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A baj, hogy nem Isztambulig kergették őket!!!
Hellcat
Menjenek akkor haza a drága diktátorukhoz...csak gondolom holland 1500 eurós minimálbérért egyszerűbb baszni az anyjukat. A nagy hazafiak.
Eladott Ország
Erdogan egy szultanátusban gondolkodik. Azokat az időket sírja vissza, amikor az Oszmán Birodalom Budától Perzsiáig ért. Ez a török kalifátusok időszaka volt. Kimondatlanul ő is egy kalifa, aki leplezett kapcsolatokat tart fent minden erővel, ami egyeduralmát szavatolja. Azt hiszi, hogy a kalifátusa az egész Európai Unióra kiterjed. Zsarol, mint "Jumurdzsák."
verőce21
Hogy el voltak keseredve '15-ben ezek a nemzetköziek.
Már ők is vízágyúzak...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.