Putyinhoz hasonlítják, vandálnak és bugrisnak nevezik Orbán Viktort és kormányát a külföldi sajtóban a Közép Európai Egyetem bezárásának veszélyével járó új magyarországi törvénymódosítási javaslat miatt – írja a napi.hu.

A New York Times címében politikai vandalizmusról ír, és Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektorától idéz, aki szerint a kormány nem csak az egyetem, hanem a tudomány szabadsága ellen is hadjáratot indított.

A lap Oroszországhoz hasonlítja hazánkat, míg a Bloomberg és a Financial Times Törökországot és Üzbegisztánt is hozzáteszi.

A Bloomberg idézi a kormánypárt álláspontját, miszerint

ki kell söpörni Magyarországról a Soros alapítványával kapcsolatban lévő civil szervezeteket.

Ignatieff arról is beszélt, hogy kormánytisztviselők bizalmas beszélgetéseken bírálták az CEU-t azért, mert a rendszer nézőpontjából ellenzéki figuráknak is katedrát, szót ad az egyetemen.

A New York Times azt is megjegyzi, hogy a CEU platformot kínál a másként gondolkodóknak, akik támadják az illiberális állam koncepcióját, amelynek széles körű elterjedését Orbán segíti 2010-es hatalomra kerülése óta.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Az utolsó betűig igaz. Oszt' jónapot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@namihami: miért szerinted nem találó? Te hogy neveznél röviden: egy erőszakos, arrogáns, gátlástalan, műveletlen paraszt-suttyót?
magyarbakancs
Úgy meg fingatják Orbán kormányt ,hogy öröm lesz nézni.
Sajnos az ö öntelt, elmebeteg viselkedésével minket is minősítenek külföldön.
coni
@evacica: Ha lett volna annyi magyar aki tiltakozik az oktatási rendszer szétdúlása miatt mint ahány külföldi most tiltakozik, akkor erre most nem kerülhetett volna sor.
rotyi baa
Kisütött a nap , lassan élednek a pondrók , bök feléjük Matulabá.!!!..
namihami
@RonaGyuri: Miért, Te mit olvastál ki a kommentemből? Azt hittem, elég világos.
kukac50
Brüsszelben kijelentették,hogy a KORMÁNY ellen hoznak döntéseket és nem az ország Népe ellen! NEM KELL ORBÁNNAK MEGVÉDENI MAGYARORSZÁGOT EZEK UTÁN ERRE NE HIVATKOZZON TÖBBET!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.