Több halálos áldozata van a londoni tűznek, ami szerda hajnalban a huszonnégy emeletes Grenfell Towerben keletkezett.

A BCC-nek nyilatkozó szemtanúk borzasztó élményekről számoltak be, mint egyikük fogalmazott, az egész olyan volt, mint egy horrorfilm.

"Saját szememmel láttam, ahogy egy az emberek kiugrálnak."

"Amikor lejöttünk a földszintre, láttuk, hogy az emberek az épületben a konyhában és a hálószobában villogtatják a lámpákat, hogy figyelmeztessék a többieket a veszélyre."

"Az emberek kiugráltak, és ágyneműből összefont kötelekkel próbáltak lejutni."

"Láttuk, amint egy ember halálra ég a saját lakásában. Láttuk, amint a lángok ellepik a lakását, és őt magát is."

"Láttam, ahogy egy ember esik ki, figyeltem egy másik nőt, aki a kisbabáját az ablakon tartotta ... hallottam a sikolyokat."

"Kiabáltam az embereknek, hogy azonnal hagyják el az épületet. Ők pedig visszakiabáltak, hogy "nem tudunk kijönni, minden tele van füsttel..."

 A Scotland Yard szerdai tájékoztatása szerint legalább hat halálos áldozata van a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban hajnalban kitört tűzvésznek. A londoni rendőrség hangsúlyozta, hogy várakozása szerint az áldozatok száma növekedni fog, mivel a vizsgálat még nagyon korai szakaszban jár.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Úgy tudom, tavaly újitották fel a házat és kivülről szigetelték, ezért tudott az egész azonnal leégni. Egy lakásból indulhatott ki és a külső burkolaton végig futott a tűz. Semmi köze a terrorhoz! Ne akarja senki szerencsétlenek halálát megint poitikai haszonszerzésre használni!
emerencia
@Manhattan: Megdöbbentő, hogy éghető anyagból készült a szigetelés. 2014-ben városunkban egy 10 emeletes toronyházat már éghetetlen kőgyapottal szigeteltek. Londonban egy civil csoport felhívta a figyelmet a tűzveszélyre de nem törődött vele senki. Rettenetes! Valami nagyon nem stimmel Angliában.
1magyar
A szigetelés itthon is mindenhol éghető anyagból készül.Le kellene állítani, elég lenne az ablakok cseréje is a társasházaknál.
Arról nem beszélve, hogy milyen őskori gázkonvektorokat és gáztűzhelyeket is használnak még.
De itt elég volt egy zárlatos hűtő - a híradások szerint.
JAJMÁR
Iszonyú!

Időnként van olyan èrzèsem, hogy egxszer minden kitalált szörnyűség megvalosul.

Pokoli torony!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.