Enyedi Ildikó filmje, Testről és lélekről nyerte a Sydneyi Filmfesztivál fődíját.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje nyerte meg vasárnap a Sydneyi Filmfesztivál fődíját.

A fesztiválon 11 alkotás versengett a legjobb film díjáért. Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című film rendezője személyesen vette át a 64. alkalommal megrendezett filmfesztivál vasárnapi gálaestjén a fődíjat és az azzal járó 60 ezer ausztrál dolláros (12,5 millió forintos) pénzjutalmat.

A filmmustrán a mezőnyben versengő I Am Not Your Negro című amerikai dokumentumfilmet tartották a fődíj nagy esélyesének, ám végül a magyar rendező alkotása került ki győztesként. A fesztiválon tíz éve van versenyprogram, azóta Enyedi Ildikó az első női rendező, akinek filmje elnyerte a fesztivál fődíját – írta a Sydney Morning Herald online kiadása.

A zsűri elnöke, Margaret Pomeranz elegáns, kidolgozott és szívmelengető moziként beszélt a filmről, amelyet az indoklás a "bátor és a filmművészet élvonalába" tartozó alkotásként méltatott.

Ez a film arról beszél, hogy még ebben a megosztott világban is képesek vagyunk arra, hogy ugyanazt álmodjuk, és hogy még egy vágóhídon is megtalálható a kedvesség és szelídség.

- mondta a zsűri elnöke.

A Testről és lélekről februárban a 67. Berlinalén elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjat. A film női főszereplője Borbély Alexandra, a Katona József Színház színésznője, a férfi főszerepet pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg alakítja. A film, amely egy szerelem történetét ábrázolja, az Inforg-M&M Film gyártásában, a Filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült.

MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Gratulációm a hölgynek és a csapatnak. Sajnos még nem láttam a filmet, de ha lesz rá lehetőségem megnézem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Gratulacio ezert a szep magyar sikerert! Es nem akarhol!...:o)))
terlasz
@durbincs: Megbánta, hogy kimondta, de a véleménye nem változott.
Egyébként, nem árt tudatosítani a külvilággal azt, hogy a világ kulturáltabb feléről oly sokat bírált Magyarország nem egyenlő a jelenlegi irányítóival és emiatt nem kell véglegesen leírni ezt az országot. Mindennek több olvasata is lehetséges, az enyém ez.
human
@durbincs: Enyedi soha nem nyilatkozott nemzetellenesen. Ő aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Orbán kormány hova vezeti az országot. Mégis mit kellett volna mondani a film mondanivalójáról, születéséről? Hazudjon valamit, hogy ne érezze Orbán és te kényelmetlenül magatokat?
human
@durbincs: És mégis itt kinek a pénzéről van szó szerinted? Orbánéról, a fideszéről vagy a magyar adófizetőkéről? Ezt tisztázzuk már előbb!
terlasz
@durbincs: Orbán nem a munkaadója! EI. dicsőséget hozott az országnak O.-val ellentétben. A szotyiköpködő mit művel az Unióval, pedig tőle kapja pénzt az ország boldogulására, de jó részét a saját zsebébe tömködi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.