Az amerikai kormány írásban értesítette az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) a párizsi klímaegyezményből történő kilépési szándékáról.  

Az amerikai kormány értesítette az ENSZ-t a kilépésről a párizsi klímaegyezményből. Az amerikai külügyminisztérium ugyanakkor közleményben jelezte, hogy a kormányzat a jövőben is változatlanul részt vesz a klímaváltozásról folyó nemzetközi tárgyalásokon, beleértve a párizsi egyezmény végrehajtásáról szóló megbeszéléseket is – írja az MTI.

A washingtoni hivatalos értesítés az első írásbeli jelzés az ENSZ-nek az amerikai kormány azon szándékáról, hogy kilépteti az országot a 2015-ben a francia fővárosban csaknem 200 ország által aláírt nemzetközi egyezményből. Az értesítés ugyanakkor csak jelképes, és nincs jogi hatálya, mert az egyezmény lehetőséget ad ugyan arra, hogy egy ország 2020. november 4-ig teljesen kilépjen, ám formálisan erről 2019 előtt nem küldhet értesítést a világszervezetnek.

A további egyeztetésekben és megbeszéléseken történő változatlan amerikai részvételről szóló külügyminisztériumi kommüniké hangsúlyozza: az amerikai kormány célja "az Egyesült Államok érdekeinek védelme és annak biztosítása, hogy a kormányzat számára a jövőben valamennyi megoldás nyitva maradjon".

Donald Trump elnök az idén júniusban jelentette be, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímamegállapodásból, igaz, hozzátette, hogy kormánya készen áll vagy tárgyalásokat kezdeni az újbóli belépésről, vagy teljesen új, az amerikai érdekeknek jobban megfelelő megállapodás kimunkálásában részt venni.

A pénteken a kora esti órákban kiadott külügyi közlemény azt is leszögezi: az Egyesült Államok innovációs és technológiai fejlesztések révén a továbbiakban is csökkenti az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását, együttműködik más országokkal, tisztább és hatékonyabb módon hasznosítja a fosszilis tüzelőanyagokat, és igénybe vesz tiszta és megújuló energiaforrásokat is.

Címlapfotó: Pixabay / HypnoArt CC0

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ezt is csak azert teheti meg trump, mert gyenge a demokrata ellenzeke...
Szep lassu halalra iteli a sajat allampolgarait. A baj csak az, hogy a legter nem ismer hatarokat, : a hulye dontesevel mas orszagokat is romba dont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...annyit azért illene tudni, hogy ez egy ember nem tudná megtenni...még trump se ha nem segítenék nagyon de nagyon sokan.
Amúgy ha komolyabban beelnézünk az egész klimakutyalikába kiderül nem is a környezet a tét hanem egyes technológiák modernizálásának a piacra hozása, amit csak úgy tudnak elérni és sokan sokat hajlandóak fizetni a ha a másikat lenyomják különféle ürügyekkel.
Peller Anikó
Ez a klímaizé csak kamu, elterelés az igazi problémáról a túlnépesedésről.

Minden igyekezet hasznos természetesen, de az emberizing özöng az oka mindennek. Ha ebben nem történik drasztikus, drámai változás (és nem) akkor csak perceket nyerhet vele az emberiség, mert minden téren ránkdől ez az eszeveszett gyerekcsináló elmebetegség.
sokanvagyunk
Köztársasági elnökünk már fogalmazza az ENSZ-be juttatandó szankciólistát az USA ellen. :)
karma1
Bizony ez a dontes kizarolag egy embertol fugg, meg ha nagyon sok tamogatoja is lehet - onos gazdasagi erdekek miatt -, ha ugyanis trump nem akarja, akkor nem lepnek ki.
Ezt elsosorban trump akarja - az osszes tobbi lira.
Probaltak volna meg ezugyben lobbizni Obamanal... A budos eletbe nem tudtak volna erre ravenni,... Igaz, o muvelt volt, nem egy ekkora bunko, mint trump...
Yoda69
Barmok !
R.I.P Earth !
Good bye humans !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.