Az olaszok közölték, mit várnak a migránsokat mentő civilektől, ám ebből ők nem kérnek. El is árulták, miért. A német Jugend Rettet részéről sem írják alá a kódexet. Annak ugyanis szerintük csak akkor volna értelme, ha segítené munkájukat, és jobban megvédené aktivistáikat. Ez azonban nem teljesül: miközben sokat kérnek az NGO-któl, keveset tesznek értük. Egyelőre tehát nincs megbékélés, annál több a botrány a migránsmentő szervezetek körül. A legutóbbi a spanyol Proactiva Open Armst érinti, mely egyébként időközben aláírta a 13 pontot. A szervezet Grande Azzurra nevű hajójával három menekültet mentett ki a nemzetközi vizekről, de a líbiai parti őrség figyelmeztető lövéseket adott le, amikor a közelükbe értek. A hajó elment Lampedusa szigetére, de mivel akkor még nem írták alá a kódexet, onnan kiutasították. Ekkor átmentek Máltára, de ott sem fogadták be őket, mert Málta szerint Lampedusa fennhatósága alá tartozott az intézkedés. Az eredmény: napok óta Málta partjainál várakozik...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Mindig mindenre van megoldás, csak alkalmazni kell. Jelen esetben az EU területéről össze kell szedni az összes utóbbi években beengedett migrént, kivinni a határokra és seggbe rugni, hogy a hazájukig repüljenek. Ilyen egyszerű.
Ehelyett szerencsétlenkednek, közben egyik terror támadást követik el a másik után.
szep napot
Van megoldas, csak az nem tul humanus, bar az emberek millioinak idecsalogatasanal humanusabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.