A szombaton publikált kutatást a dpa megbízásából a YouGov online piackutató cég végezte el Németországban. A reprezentatív felmérésben 2056 személy vett részt.

A megkérdetett férfiak 18 százaléka állította, hogy már viselkedett úgy egy másik személlyel, amit szexuális zaklatásként vagy szexuális bántalmazásként lehet megítélni. A nők közül azonban csak 6 százalék mondta, hogy ilyesmit tett.

Ötből egy férfi már követett el szexuális zaklatást egy felmérés szerint

A szexuális zaklatók 14 százaléka jelentette ki, hogy a bántalmazást nyilvános helyen követte el, 13 százalék állította, hogy lakásban, 10 százalék pedig a munkahelyén.

A megkérdezett nők 43 százalékát zaklatták szexuálisan, a férfiaknak azonban csupán a 12 százalékával fordult elő ilyesmi.

A több tucatnyi nőt szexuálisan zaklató és bántalmazó hollywoodi producer, Harvey Weinstein botránya Németországban is vitát indított el a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban.

Az elmúlt hetekben számos német színésznő számolt be nyilvánosság előtt arról, hogy milyen szexuális molesztálásban volt részük a szórakoztatóiparban. A közösségi médiában pedig ezrek csatlakoztak a "me too"-kampányhoz, és osztották meg, hogy milyen szexuális bántalmazásban volt részük a verbális megalázástól az erőszakos közeledésen át a szexuális erőszakig.

(atv.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásának elodázásával a nők elleni erőszakot nem létező társadalmi problémának tekintő, nőügyekkel egyébként sem foglalkozó kalandorok kormányának egyik legkártékonyabb figurája Semjén Zsolt kvázi azt állítja, hogy becsületes keresztény ember nem bízhatja a véletlenre idegenekre azt a gyalázatot, amit némelyik becsületes keresztény hazánkfia is meg tud cselekedni. Már csak azt kellett volna hozzátenni, hogy a Marton László és társai által emberi, női mivoltukban megalázottak legyenek hálásak azért, hogy ilyen kifinomult emberek követték el velük azt, amit aljább népek is elkövethettek volna. És pláne el fognak követni, ha ők, potenciálisan veszélyeztetett nők nem töltenek ki hazug kérdőíveket és nem szavaznak jövőre is arra, akire kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Katalina62
@Equus1: ha nem követte el amivel vádolják, miért nem védi meg a becsületét, a neve, a családja becsületét! Bár elképzelhető, hogy Martonnak nem igazán a zaklatások miatt kell buknia! De ez még nem azt jelenti, hogy ártatlan!
Equus1
@Katalina62: @Eladott Ország: mert bűnös mindenki, aki nem tudja bizonyítani, h ártatlan? Nem lehet, h a bizonyítási kényszer azon lenne, aki állít valamit?
Bizonyítsd be, h kb. 20 évvel ezelőtt egy valamelyik napon nem voltál a Margit-hídon és a gépkocsivezetőd nem verte ki a farkát előtted és egy veletek lévő szuka előtt.
. Annyit tudni rólad, h kb. 20 évvel ezelőtt volt gépkocsid, lehetett sofőröd is. Védekezz! Bizonyíts!
Ha nem tudod bizonyítani, h ez nem így volt, bűnös vagy. Máglyára el veled.

Felfogtátok ennek az abszurditását?
Katalina62
@Equus1: igen, az igaz, hogy nem lehet bizonyítani bűnösségét, de az ártatlanságát sem!
Equus1
@Katalina62: úgy tűnik, nem érted. Tegyük kézzelfoghatóbbá. Én azt állítom, h 20 évvel ezelőtt vmelyik napon leszoptál engem és a haveromat. (Jó, ez túlzás, akkor még csak pisilésre használtam, de tegyük fel, ezt állítom.) Na, ess neki és bizonyítsd, h 20 évvel ezelőtt egyik napon sem történt iiyesmi. Nem történhetett, mert 365 napra percről-percre bizonyítottan nem történhetett. Ha ez megy Neked, akkor én a Hősök terén, március 15-én kinyalom azt a testrészedet, amelyiket csak akarod.
ittott
a nők ráutaló magatartására is figyeljünk.
simmering73
Amikor fiatalok voltunk mi is követtünk el szexuális zaklatásokat. Mit mondjak. Az akkori hölgyek jól viselték. Úgy neveznénk ma, hogy egészséges erotika volt a levegőben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.