Úgy látszik, a bárányoknak mindegy, csak legyen valaki, aki kitapossa nekik az utat.

Egyedülálló képességekkel rendelkezik Lady, a hároméves basset hound. Az örökbe fogadott kutyust egy egész birkanyáj fogadta el vezetőjének, és folyton a nyomában járnak egy Cambridge-hez közeli birtokon.

Michael Jobson, Lady gazdája azt mondja, a kutya képességeire véletlenül derült fény, eredetileg nem ilyen feladatkört szánt neki.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az idomitott juhaszkutyaknal letezik olyan parancs is, amikor a nyajat el kell vezetniuk a kajalda helyre, foleg telen, es a hegyekben tartott nyajnal, mert maskulonben eheznenek... Igaz, azok a border collier tipusu kutyak (kisebb valtozata a skot juhasznak), es a legokosabb pasztorkutyak. egy-egy ilyen munkakutya erteke 8-10 ezer dollar is lehet...Felelmetes, hogy miket tudnak... A felvetelen meg a suffolk nevezetu, igen hulye tipusu birka lathato (black face-nek is hivjak oket a fekete fejuk miatt), leginkabb a husukert tartjak oket, a gyapjuja sz@rt sem er...:o)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
@csipetke: nekem is vmi hasonló jutott agyamba róla... fideszes választók nyomulna. Akár békemenet is lehetne, csak ezek nem tudnak cöfögni...
cs.n.
Eszembe jutott erről egy másik felvétel, abban pedig tehéncsorda vonul egy hód után.
youtube.com/watch?v=LPXFZVHH2-g
Kookas
@csipetke: @Equus1: nekem is ez ugrott be.
karma1
@Equus1: @csipetke: Ebben a pillanatban mutattak a hirekben, hogy a birkak kepesek arcrol felismerni embereket. Az egyik itteni egyetemen folytattak ezugyben kutatasokat, szoval, lehet, hogy a magyar "birkak" is mar ennek a "tudas"-nak a birtokaban vannak,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.