A szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán a tulajdonosa a világ legdrágább otthonának, egy franciaországi kastélynak.

A Párizstól nyugatra fekvő ingatlant 300 millió dollárért (80 milliárd forintért) vásárolta a herceg. Az újépítésű kastélyt 2015-ben egy ismeretlen vásárlónak adták el, majd több közvetítőn keresztül a került a szaúdi herceg birtokába.

A szaúdi illetékesek nem erősítették meg az értesülést, de egy francia oknyomozó portál, a Mediapart júliusban már szintén kinyomozta, hogy a herceg vette meg a XIV. Lajos francia királyról elnevezett, a versailles-i kastélyt utánzó ingatlant.

A 17. századi kastélyok stílusában épült ház falai között modern otthont alakítottak ki, amelyben moziterem és minden igényt kielégítő úszómedence is helyet kapott. Az épületet továbbá olyan vizesárok veszi körül, amelynek a kastély felé átlátszó falán keresztül egy földalatti teremből az úszkáló pontyok látványát élvezhetik a látogatók.

A 23 hektáros birtokon gondozott parkok, hatalmas szökőkutak és egy labirintus is található, a kastély belső termeit pedig freskókkal dekorálták.

A szaúdi koronaherceg 2015-ben egy 500 millió dolláros (133 milliárd forintos) jachtot és egy hónappal ezelőtt Leonardo da Vinci egy festményét is megvásárolta, amelyért 450,3 millió dollárt (120 milliárd forintot) fizetett.

Címlapkép: Youtube

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Eladott Ország: a kőccségnek megfelelően őrzik...oda nem mehet még helyi lakos sem..

a videón inkább sírni kellene...mert ez a jövő...hacsak nem falazzuk magunkat körbe...bár akkormeg berepülnek...oszt annyi.
namihami
Eddig mi laktunk ott, de az asszony kicsinek találta. Mindig panaszkodott, hogy kevés neki a tér.
Most építtetjük az újat, amit kb. kétszer akkorára tervezünk . és az még csak az előszoba lesz.
sárkányhajó
Különböző bogarak, tücskök , molyok , és egyéb állatok húznak észak felé a klíma, és még elegendő víz miatt.A segge alól felpumpált olajon, megvastagodva- ami egyébként a világé lenne-könnyen szerez magának,pereputtyának szuperluxus környezetet.Kell ez a földönfutónak is, csak hozzá lassabban jut el a hír, és az elhatározás
Desischado
Elgondolom, hogy ezek mérhetetlen luxusban fetrengenek, mások meg nyomorognak... Elég szemét a világ. De mi lesz velük, ha majd nem kell az olaj?
pásztor maldonado
Borzasztó!
Már csak egy Eiffel-torony hiányzik a hátsókertben, aminek mind a négy alsó ívére hintát erősíthetnének, amiken persze luxusprostik hintáznának 24-48-ban.
tub.tubgit.com/reimg/resize-img.php?src=http://tub.tubgit.com/images/41ll5qmbnrk.jpg&h=1080&w=1920

Én felajánlanám kísérleti atomrobbantáshoz, mert másra nem való.
Peller Anikó
@Desischado: ez a veszély nem fenyeget mert az olaj elfogy, bár nekik ez mindegy.

Ha az egész világ fetrengene akkor már rég elfogyott volna az olaj. Nem jut mindenkinek, mert a nyomorgók kevesebb olajat használnak. Ők másképpen nyírják a Földet mint élőhelyet.

Nem tud mindenki napkollektorokkal áramot termelni vagy szélkerékkel. A vizierőmű építését pedig még mi is leállítottuk, ez is a geci műve volt annó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.