Az Európai Néppárt (EPP) vezetősége május elején tisztázó beszélgetésre akarja hívni Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnököt – írja a Die Welt című német napilap.

Saját pártcsaládja állítja a szőnyeg szélére Orbánt

Az újság a Der Spiegel értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber frakcióvezető azt szeretnék megtudni a frissen újraválasztott magyar kormányfőtől, hogy folytatni kívánja-e Magyarország átalakítását “illiberális demokráciává”.

Vannak korlátok, amiket neki (Orbán Viktornak – a szerk.) is tiszteletben kell tartania. És ezt világossá akarjuk tenni a számára

— idézi a lap Manfred Webert.

Az újság szerint az Európai Néppárt aggódik, hogy a Fidesz április eleji győzelme bebetonozza az “illiberális demokráciát”, amit autoriter kormányzás és erős állam jellemez. Egy évvel az európai parlamenti választások előtt, az EPP vezetősége szeretne ennek véget vetni.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Soós Lajos

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ráégett a Néppártra "is" a .. p á r t f e g y e l e m?
.
Kígyóbőrbe bújt .. s z a r k á t .. melengettek/nek a keblükön, aki valójában hazájában ALKOTMÁNYOS PUCCSOT hajtott végre a FÉLELEMBEN tartott országban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
"Mert növeli,ki elfödi a bajt" /Illyés Gyula/
És ezt teszi a "hivatalos" ellenzék is!Az fontos,hogy az mszp-nek és az pm-nek lesz külön frakciója,dupla bizottsági helyekkel,és igy megnövelt támogatással.Haszna meg az ország szempontjából semmi!,csak meghosszabbitják orbán regnálását.
tudode
Ráégett a Néppártra "is" a .. p á r t f e g y e l e m?
.
Kígyóbőrbe bújt .. s z a r k á t .. melengettek/nek a keblükön, aki valójában hazájában ALKOTMÁNYOS PUCCSOT hajtott végre a FÉLELEMBEN tartott országban!
Ábel
Beszélgetni? Ő nem szokott, csak nyilatkozni...
babp1982
Kis naivak mire számítanak a geci az geci marad majd ott bűnbánó pofát vág mert azért ő egy gyáva szar alak aztàn hazajön és teli pofával fog a zunijóra fröcsögni meg a párt családjára! Azért ennyi idő alatt már megismerhették volna ezt a gerinctelen férget!
vladimir putin
Én nem szavazok a Néppártra, az biztos. Olyanokra, akik egy pakisztáni maffiózó cigányvajdával összeállnak, nálam bukta.
mackoka46
A pártcsaládjáról is jó a vélemény. Kik azok az emberek, akik pénzeltek egy nyilvánvaló diktátort ?
evacica
Már rég meg kellett volna tenni, és nem hagyni, hogy bomlassza az EU egységét és sanyargassa a népét! Csalással nyert, mert ez a választási törvény nem sportszerű, de ez Orbánra vall! Orbán még sportolónak is rossz lenne! Feer play díjat biztos nem nyerne!
Desischado
Kint majd előadja a pávatáncot, mindent megígér, itthon meg majd megy a "gaz" Uniózás!
terlasz
"bebetonozza az “illiberális demokráciát” EPP vezetősége szeretne ennek véget vetni."
Igaz, csak szeretne! Gyenge, érdekvezérelt szervezetnek nem fog sikerülni, amivel O. tisztában van és elnéző mosollyal folytatja a gazemberségeit.
bakegya
@terlasz: igen folytatja-mert ez jó neki és a PALOTA PINCSIEINEK--ÉS NEM UTOLSDÓ SORBAN AZ ÁLKERESZTÉNYEKNEK-semjén pityu tovább vadfászgathat,mert megér5demli azt ISTEN ADTA!!!-ember el nem veheti a fideSS MAGYARKODÓKTÓL AZ AUTOKRÁCIÁT!!!
bakegya
Ugyanazt a jókívánságot fogja eldurrantani ,mint amit a MAGYAR NEMZET KAPOTT A G...ORBÁNTÓL...Boldog Karácsonyt!...AZTÁN ELMEHETTEK A SOROSHOZ PANASZRA!,de ezt már a lakájmédiáján fossa világgá itthon- a KOSSUTH RÁDIÓBAN-(monológ a seggszáj)!!!
advocat
Nem kapkodnak. Persze ők ráérnek. (Megjegyzem a "nyugatiak" mindent tudnak, csak nem igazán érdekli őket 9 milliónyi itthon maradt magyar.)
kokopelli
@advocat:... mit érdekli a "nyugati polgárt",hogy Orbán hogy herdálja el azt az EU-s
lóvét,amit a népének szán Brüsszel! Ameddig a nyugatiak megengedhetik maguknak
az éves szabikat,az új autót pár évenként,addig leßarják az EU-s politikát! Nem is le-
het tőlük elvárni mást! Kaparj kurta,neked is jut! Intézze el a magyarhon a vérszívóit! ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.