Sajtóhírek szerint egy, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető szélsőséges a brit uralkodóház egyik legfiatalabb tagja, a gyermek György herceg ellen tervezett merényletet.

Több merényletet is tervezett egy az Iszlám Államhoz köthető terrorista, az egyik a brit trónörököst célozta volna. A férfit tavaly novemberben fogták el – számolt be a Foxnews nyomán a Blikk

A brit trónörökösre pályázott egy terrorista

Fotó: részlet a videóból

A lap szerint Husnain Rashid még tavaly októberben hívta fel arra a terrorszervezet követőit az interneten keresztül, hogy támadják meg azt az oktatási intézményt, ahová a kis György herceg, Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermeke jár. A férfi egy titkosított csatornán közzétette az oktatási intézmény teljes címét azzal a felhívással, hogy korán kezdődik az iskola – olvasható a BBC cikkében.

A Fox News cikke szerint a férfit csütörtökön ismert el több terrorizmushoz köthető vádpontot is a bíróságon, tervei szerint többek között jégkrémeket is megmérgeztek volna, de stadionokban is tervezett támadásokat, amikhez potenciális elkövetőket is toborzott. A férfi ügyében várhatóan június végén hoz ítéletet a bíróság, az életfogytiglan sem kizárt.

(A fenti videón György herceg látható apjával, Vilmos herceggel az első iskolai napján.)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Szerintem a gyilkossági kisérletek előkészítóit - gyilkosságok elkövetőt, terrorcselekmények tervezőit, illetve elkövetőit halálbüntetésre kellene ítélni. Ez esetekre akár átmeneti időre is, de vissza kellene állítani a halálbüntetést!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.