A visegrádi négyek nagy győzelmet arattak az uniós csúcstalálkozón, Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán pénteken hajnalban közzétett videóban.

Orbán a V4-ek történelmi sikeréről beszél

A kormányfő azt mondta: fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat. "Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk és a saját javaslatunkat pedig elfogadtatnunk." Ez világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba, az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország, megmarad magyar országnak – fogalmazott.

Csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődött Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@karma1: túrót győzött ő. Amíg Merkelek és Macronok vannak a világon addig szerencsére nem, legalábbis európai szinten nem. Most erre törekszik, de remélem ez majd a veszte lesz.
Nagy Imre forog a sírjában (szerintem már 89-ben is forgott) hogy ez szólalt fel az ellenzék nevében a temetésén. Hátborzongató volt hallgatni, ott is verte a mellét, minden méltóságot kiölt egy mártír temetéséből a viselkedésével. Hát ahhoz képest hogy ott akkor hazaküldte az oroszokat ma már nem lehet majd az orosz követség előtt (sem) tüntetni. Ellenségből barát, barátból ellenség ahogy azt érdeke, politikai fennmaradása éppen diktálja. Abban téved hogy a V4-ek nem az EU, de még csak nem is Európa. Tapló.
karma1
@Commenter: En is ezt irtam pont, feletted...:o)))
Commenter
@durbincs: maga jól van???,hol van az a romány...vagy romhány?!
Eladott Ország
Az olasz miniszterelnök a migrációügyi zárónyilatkozat megvétózásával fenyegetett. Aha, meg
Orbán és a V4-ek történelmi sikere?
Commenter
@karma1: egyformán látjuk a dolgokat. ha az alattam szólót nézem akkor mindketten betegek vagyunk. Hát inkább legyek beteg, mint ennek a híve...
Eladott Ország
Orbán Viktor hajnali 5 óra előtt posztolt szétcsúszott fáradt fejjel közölte, hogy a V4-ek győztek és visszaverték a támadást, amennyiben olyan megegyezés született, miszerint a jövőben létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni más országba az adott ország beleegyezése nélkül. Én nem nagyon értem ezt. Eddig nem az volt, hogy szó sem lehet erről, nem kell idehozni a problémát kell, ide ne jöjjön senki? Mindegy is, az igazság az, hogy szó nem volt a V4-ekről, egyedül Giuseppe Conte olasz miniszterelnök asztalborogatásáról volt szó, aki világossá tette, ha nem születik számukra kedvező megoldás (ez pedig az Európába érkező bevándorlók tisztességes elosztását az dél-európai államok között még azelőtt, hogy partra szállnának Olaszországban; miután a rájuk eső számú ember partra szállt, induljon el egy részüknek az áthelyezése Európa belsejébe), akkor semmihez nem adják a nevüket. Csak halkan jegyzem meg, hogy a Fidesz által ünnepelt olaszok pont azt akarják, amit Orbánék elleneznek. Vagyis az olaszok kvótákat akarnak, amiről Orbán hallani sem akar. Most ott tart a dolog tehát (Donald Tusk ET-elnök szerint), hogy a tárgyalások valamiféle megoldással kecsegtetnek, bár kurvára nincs vége: az az elképzelés, hogy az Európai Unión belül is létre lehetne hozni olyan „ellenőrzött központokat”, ahol menedékkérelmeket bírálnának el, ahol „elválaszthatnák a gazdasági bevándorlókat a menekültektől.” Azt mondjuk megnézem majd, hogy melyik uniós ország vállalja, hogy ilyen központokat létesít, de mindenesetre Viktor boldog volt vadhajnali 4 óra negyvenvalahány perckor, és azt állította, hogy a siker neki köszönhető. Várjuk ki a végét. Minden európai siker neki személyes kudarc, úgyhogy lassan a testtel, dakoták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.