Eddig 83-an haltak meg  görögországi szabadtéri tüzek miatt, többeket eltűntként tartanak nyilván. A görög kormány szerint szándékos lehetett a tűz.

A görög polgári védelmi miniszter szerint komoly jelek mutatnak arra, hogy a Görögországban az utóbbi napokban pusztító szabadtéri tüzek mögött gyújtogatás állhat.

Szándékos gyújtogatás állhat a görög erdőtüzek mögött

A görög fővárostól északkeletre pusztító erdőtűz ellen küzdő tűzoltó-helikopter egy athéni külvároson át húzódó autópálya fölött 2018. július 23-án

Fotó, címlapi kép: MTI/EPA/Alexandrosz Vlahosz

A tárcavezető Nikosz Tószkasz szerint műholdas felvételek és a helyszíni vizsgálatok alapján arra lehet következtetni, a hétfőn több helyen felcsapó lángok mögött szándékosság húzódik. 

A görögországi Attika térségében pusztító tüzekben eddig 83-an vesztették életüket, ám több tucat embert még mindig eltűntként keresnek, így félő, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekszik majd. a halottak közt egy ír és egy belga állampolgár is van.

(MTI, hvg.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ha elkapnák őket, akkor a régi római gyakorlat szerint szurokkal bekent bivalybőrbe rakva keresztre kell feszíteni és meggyújtani.
( Spartacus lázadás leverése után, végig a Via Appián égtek az emberi fáklyák)
Jozefina
Elég elmebajosnak kell lennie annak, aki ilyesmire vetemedik!!! Ki kell írtani még a csíráját is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.