Az agydaganatban szenvedő John McCain arizonai republikánus szenátor orvosai a szenátor kérésére abbahagyták a kezelést – jelentette be pénteki közleményében a politikus családja.

Orvosai lemondtak az agyadaganatos John McCain-ről

A 81 éves szenátort egy éve kezelték az agydaganat gyógyíthatatlan és agresszív formájával, glioblasztómával.

"A betegség előrehaladása és az életkorával járó elkerülhetetlen öregedési folyamat meghozta az ítéletet. Szokásos eltökéltségével John McCain úgy döntött, hogy abbahagyja az orvosi kezeléseket"

- olvasható a család közleményében. A kommüniké nem tesz ugyan említést a politikus jelenlegi egészségi állapotáról, de az amerikai sajtóban máris megjelent kommentárok rámutatnak: a kezelés leállítása azt jelenti, hogy

a beteg kilátásai reménytelenek, a politikusnak csupán hetei lehetnek hátra.

Mind McCain szenátor felesége és ánya Twitter-bejegyzésben köszönte meg a közvéleménynek az aggódást és a támogatást.

John McCain nem mondott le a szenátori megbízatásáról, de tavaly december óta már nem vett részt a törvényhozási munkában, napjait arizonai otthonában és kórházban töltötte. 2018. májusában "A nyughatatlan lobogás" (The Restless Wave) címmel memoárt jelentetett meg.

A katonacsaládban született McCain először vadászpilóta volt, majd a vietnami háborúban megsebesült és hadifogságba esett. Öt év múltán, a háború végén szabadult ki, és a hadifogság – elemzők szerint – meghatározta későbbi politikusi karrierjét. Így például ellenezte a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) terrorizmussal gyanúsítottakon alkalmazott kínzásos kihallgatási módszereit is.

"John McCain megtestesíti azt, hogy mit jelent a haza szolgálata" – nyilatkozta Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Sajnalom. Jo ember es jo politikus. Igazi allamferfi.

A sors kiszamithatatlan. Az embereket porba tipro orbanviktor el vidaman egeszsegesen, mig a hazafiak rakot kapnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
2014 decemberében, Colleen Bell leendő magyarországi nagykövet szenátusi megszavazása előtt John McCain, a Republikánus Párt 2008-as elnökjelöltje – akinél keményvonalasabb konzervatív politikust nagyítóval sem lehetne találni arrafelé – felszólalásában neofasiszta diktátornak nevezte Orbánt. McCain amellett érvelt, hogy egy olyan országba, ahol 2010 óta antidemokratikus folyamatok zajlanak, ahol illiberális állam épül ki, és amely ország annak a peremén egyensúlyoz, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak, karrierdiplomatát kellene küldeni, nem pedig a Gazdagok és szépek volt producerét, aki nem ismeri az országot, és nem beszéli a nyelvet. Következésképpen. Lehet szakmányban balliberálisozni, csúsztatni, uszítani és lehet tovább szédíteni a nemzeti jobboldalt azzal, hogy csak a demokraták támadják a magyar kormányt (ergo dugják fel maguknak az ideológiájukat). Ezzel szemben az igazság az, hogy a republikánusoknak pont olyan büdös a hatalomkoncentráció, a bíróságok függetlenségének visszavágása, a civil szervezetek vegzálása, vagy a Putyinhoz dörgölőzés, mint a patásördög demokratáknak. És ez a helyzet 2014 óta csak tovább romlott.
görbetükör
Már megint egy félrevezető cím. Nem az orvosok mondtak le a betegről, a beteg kérte a kezelés abbahagyását.
Eriksson
Igaza van a szenátornak. A további kezeléssel csak felesleges szenvedésnek tenné ki magát, ha nincs esélye gyógyulásra. Így méltósággal tud meghalni, s nem öntudatlan zombi módjára.
A 81 éve egy tartalmas életet lezáró tény, ennél többet nem kívánhat Istentől.
Jozefina
John McCain egy valóban hiteles republikánus szenátor!!! Valódi konzervatív tele jó szándékú akarattal!!! Kár, hogy a betegség urrá lett rajta!!! Sok hasonló emberre lenne szükség!!!
Eriksson
@Eriksson: tegnap 10:47
„Úgy halt meg, ahogy élt, a saját feltételei szerint, a szerettei körében, azon a helyen, amelyet a leginkább szeretett” írta Cindy McCain a Twitteren.

Igen, ez illett hozzá.
Eriksson
@Jozefina: De mi lesz Ukrajnával nélküle?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.