Theresa May szerint ha a londoni alsóház a jövő héten sem fogadja el a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit tartalmazó megállapodást, akkor hónapokat késhet, sőt el is maradhat a Brexit.

A konzervatív párti brit miniszterelnök a kelet-angliai Grimsby városában, gyári munkások előtt tartott péntek délutáni beszédében kijelentette: senki nem tudja, mi történne a Brexit-megállapodás újbóli elutasítása esetén.

Lehet, hogy hosszú hónapok múlva sem lépnénk ki az EU-ból, lehet, hogy a megállapodás nyújtotta védelem nélkül kellene távoznunk, és az is lehet, hogy soha nem lépünk ki

- fogalmazott.

Theresa May szerint az EU-val novemberben kötött, a londoni alsóház által januárban óriási többséggel elutasított Brexit-megállapodás újbóli leszavazása esetén "csak a bizonytalanság folytatódását lehetne biztosra venni".

A londoni alsóház a tervek szerint kedd este szavaz ismét a kilépési feltételeket rögzítő megállapodásról.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A racionalitás csak utat tör magának az öncélú jobboldali populizmus ellenében. A demokrácia diszkrét bája, amikor a nép fellelkesülve önmagával szúr ki, majd a felelős politikusok próbálják menteni a menthetetlent, miközben minden kifelé irányuló megnyilvánulásukkal azt kell sugallniuk, hogy ők bizony tiszteletben tartják a "nép" döntését, legyen az bármilyen ostoba is... Ha van az EU-nak esze, akkor ők nem fognak beleesni ebbe a hibába, és nem biztosítanak az angoloknak közel olyan feltételeket, mint ami a tagállamok sajátja, megelőzve így az unió esetleges széthullását. "hogy nem lehet ezt tenni , mert viccet csinálnának a demokráciából, hiszen 2016-ban a résztvevők 52 százalékra a [meg kell változtatni a 2016-os döntést] kilépésre szavazott." A demokrácia most éppen önmagából csinált viccet... Ha van eszük elhalasztják a kilépést 2050-ig, vagy folyamatos állapottá teszik. uploads.disquscdn.com/images/d55d3656cec16d1a499de0b041f0982e1f9ea4f20edeff90d2d517cb8b7a6693.jpg?w=600&h=382
Valahogy úgy tűnik nekem, a képviselő hölgyek-urak úgy érzik, itt az idő az Unió farkával játszani a csalánosban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Aki menni akar azt nem szabad feltartani. Amennyiben maradni szeretnének akkor egy uj szerzödéssel. Az angoloknak mindig spezialis jogaik voltak az EU-ban
relatív
A mai Anglia ( mely maga IS egy unió ) manapság IS a régi ' nagy ' gyarmattartó hatalomnak hiszi magát, ezért egyrészt a régi előjogainak meglétét tételezi fel, másrészt pedig nem akar megválni azok tudatától ( ami sok összefüggés különlegességét IS tartalmazza , : mértékegységek, balra hajtás, ...stb, ...stb ) sem !

Pedig arra már a többség rájött, hogy az EU - kívül sokkal nehezebb lesz a megváltozott politikai helyzetben. Ezért inkább visszakozna fellengős korábbi döntésétől, ami a folyamatok ismerete alapján várható lépés lesz. Vagy mennek a levesbe...
Peller Anikó
@Eladott Ország: döbbenetes 50.01%-al ilyen fontos kérdést eldönteni. Nálunk minden szarért 2/3-os törvénykezés van, az a minimum, hogy legalább 2/3-os aránnyal lehessen csak kilépni az únióból.

Az egész kilépési procedúra manipulált és akik ezt a vasat ütötték gyorsan le is léptek a politikai színtérről.

Ez a hülye tyúk, a májuska, rájöhetne már, hogy egy tisztességes szavazással, népszavazással kell elsimítani ezt a baromságot, ahol csak 2/3-os eredménnyel lehetne kilépni, egyébként meg maradhatnának a seggükön.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Szerintem már rájöttek, hogy hülyeséget csináltak és nem is fognak kilépni az EU-ból. Mert ha a nagy pénzügyi cégek és multik távoznak, vámmentesség stb. harangoztak nekik is, hiába van jelenleg erős gazdaságuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.