Az elmúlt két évtized legforróbb júniusán van túl Lengyelország, ahol már 25-26 fokban is hűsítőket osztogatnak az embereknek, mert ez a hőmérséklet is nagyon melegnek számít.

Lengyelország felforrt – vízhiánytól tartanak

Az utóbbi 20 év legmelegebb júniusa volt Lengyelországban, a kivételes kánikula nem csupán az agrártermelőket aggasztotta, más ágazatok is megérzik a következményeit.

Nem elég, hogy a messze 30 Celsius-fok alatti maximális hőmérsékletekhez szokott lengyelek nagyon megszenvedték az idei első nyári hónapot, az előrejelzések szerint júliusban is folytatódik a hőség.

A mezőgazdaságban a legrosszabbra készülnek, de gondok lehetnek vízellátással más területeken is. A következő két hónapban tíz vajdaságban lehetnek gondok a kutak vízellátásával. A normálisnál átlag legalább öt fokkal magasabb a hőmérséklet miatt megugrott az áramfogyasztás, ezért Lengyelország jelentős mennyiségű elektromos energiát volt kénytelen importálni. Megdőlt az egy nap alatt bevitt áram rekordja is.Főként a klímát használó cégek villanyszámlája lesz magas.

A szokatlanul magas hőmérséklet hatással van minden vállalkozásra – írja a Puls Biznesu. Alapvető probléma a dolgozók termelékenységének jelentős esése, továbbá számos berendezés beadta a kulcsot a hőség miatt: elromlott vagy végleg használhatatlanná vált.

Forrás: napi.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Küzdelmes és kegyetlen jövő elé nézünk emberek. (És ez már nem is a jövő. Ez a jelen.)
Az élelmiszer már így is kevesebb-viszont sokkal drágább-. Kénytelen lesz leszokni az ember a habzsi dőzsiről. Így legalább majd a "fejlett" országok is megtapasztalják hogy milyen az, "fejletlen" országnak lenni élelmiszer és víz szempontjából. Lehet sok pénzük, de nem kapnak érte túl sokat. A pénzt pedig nem lehet megzabálni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.