Mivel lehet megállítani a tömeges elvándorlást? Egész Kelet-Közép-Európát sújtja a kivándorlás, a régió fiataljai a magasabb bérek reményében egyre nagyobb számban hagyják el otthonukat. Ez pedig egyre több országban okoz feszültségeket a munkaerőpiacon. A lengyelek és a horvátok most adócsökkentéssel próbálják otthon tartani a fiatalokat, a kísérlet tapasztalatait pedig Magyarországnak is érdemes lehet figyelni, hiszen minket is sújt a kivándorlás.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy hatásos gyógyír lenne???

nos azt nem tudom, de már a terminológia is sántít nem is kicsit

A derék portfolio.hu „Fontos kísérlet indult: megvan a gyógyír Magyarország legnagyobb betegségére?” címmel. A cikk annak a kérdésnek a kapcsán elmélkedik, hogy „Mivel lehet megállítani a tömeges elvándorlást?”. Bár az igazat megvallva ezt nem éppen a legfrappánsabb módon fogalmazza meg, mikor így ír: „az agyelszívás egyre nagyobb nyomást helyez a kormányokra, hogy megpróbáljanak küzdeni a fiatalok elvándorlása ellen”!
A mai matyar rögvalóság ismeretében azonban azt kell mondjam. hogy – bár az agy sem mindig stimmel – nincs szükség az elszívásra, ártunk és qurmányunk elegendő taszító erőt generál maga körül! =)) Amire csak rátesz az MTA megregulázása! =))
emerencia
"Az elvándorlás nem csak a bérek különbségéről szól. A fiatalok nyitottak arra, hogy kulturális tapasztalatszerzés miatt menjenek külföldre, vagy egyszerűen csak nem látják a hosszútávú jövőképüket otthon

- mondta a CNBC-nek Otilia Dhand, a Teneo Intelligence elemzője."

Nem hülyék a fiatalok. Tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk idősb korukra. Az életkortól és jövedelemtől függő adócsökkenés azt üzeni nekik, hogy az ő életükben sem várható szebb jövő. Az ország fejlettségéhez méltó megélhetés, megfelelő egészségügy, szociális és nyugdíjrendszer, sávos adózás és jó oktatás lenne szükséges alapból minden Magyarország határain belül élő magyarnak. Akkor érdemes hazajönni vagy itt maradni, ha élhető az ország és senkinek sem kell attól félni, hogy akaratán kívül (pl. egy bizonyos életkort elérve) kiesik a kedvezményekből és elnyomorodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.