Azok a svéd páciensek, akik az umeå-i egyetemi kórház ortopédklinikájára kerülnek, és nem hajlandóak letenni a cigarettát, elfelejthetik az operációt. Az egészségügyi tanács kritizálta az új követelményt, mondván ez ellene van az ellátáshoz való általános jog elvének. Mindent szabad, de ha dohányzol, akkor minek operáljunk meg, úgyis megdöglesz?

Forrás: reakcio.blog.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fmikee
Akkor már fizettessünk több TB-t a városiakkal, mert azok is hamarabb meghalnak a szmog miatt és kezelni kell őket mindenféle légúti betegséggel meg allergiával. Meg az alkoholistákkal, és azokkal, akik vörös húst esznek. Talán a gyorskaján elhízottakkal is.

Sőt, ne is legyen biztosítás, hanem mindenki fizesse a saját gyógyításának költségeit. És így, aki nagyon egészségesen él, nem is fog fizetni soha. De láttam én már falon pókot: ismertem olyan embert, aki egész életében biciklivel járt dolgozni, úszott, futott, túrázott, és bizony, nanena, te is fizetted a tüdőrák kezelését. (Az autód kötelező biztosításával is a szerencsétlenül járt sofőrök áldozatainak autóját fizeted ki, ilyen a biztosítás.)

Pukedli, azért te is elgondolkozhatnál, mielőtt írni kezdesz.

Ez az eltúlzott cigiútálat szerintem amúgy is vérciki.
ugyeugye
@fmikee: Ez az eltúlzott cigiútálat szerintem amúgy is vérciki. - kicsit szembemész a világgal. De te dolgod.
eberti
Én " csak"46 évig dohányoztam és több mint 4 éve nem dohányzom,de nem értek egyet a svédekkel. Tudomásom szerint az orvosi eskü a gyógyításra vonatkozik. (ebben az okok is benne vannak). A dohánygyáraktól kellene beszedni azt az összeget,amit a dohányosok kezelésére költenek.
nanena
@eberti: Egy orvos akkor gyógyít meg, ha én hozzájárulok ehhez, sőt magatartásommal segítenem kell ezt a folyamatot. Ellenemre nem gyógyít meg. Ha kemény dohányos vagyok, vagy alkoholista, akkor lényegében azt mondom, hogy nem akarok egészséges lenni.
Másrészt a gyógyításnak lényegében biztosításalapúnak kell lennie. És a biztosítók nem szívesen kötnek biztosítást egy kemény dohányossal. Nagy a kockázat. És ez nem véletlen.
ugyeugye
@eberti: A dohánygyáraktól kellene beszedni azt az összeget,amit a dohányosok kezelésére költenek - igaz!

Én pedig, aki nem kevés pénzt költök havonta a családom és a saját egészségem érdekében (de ez természetes) nem szeretném ezt fizetni. Egy újabb eutanázia-halálbüntetés kérdéskör.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.