Egy alig 18 éves, fertőzött fiú halt meg az Egyesült Királyságban. Az országban ő a járvány legfiatalabb áldozata.

Egy 18 éves fiatal is belehalt a koronavírusba

A fiatal fiú halálával így már 281-re emelkedett az Egyesült Királyságban a koronavírus miatt elhunytak száma.

Boris Johnson miniszterelnök a helyzetre reagálva figyelmeztette a polgárokat, hogy aki nem tartja be a távolságtartó irányelveket, életeket tesz kockára.

Az Egyesült Királyságban bevezetett irányelv szerint az embereknek az utcán és a közösségi területeken 6 láb (183 cm) távolságot kötelesek tartani egymástól, de az emberek ezt nem éppen tartják be. Johnson figyelmeztette az embereket, hogy ha továbbra sem képesek megtartani egymástól a távolságot, akkor teljes vesztegzár alá helyezi az országot, mint Olaszországban.

Boris Johnson hangoztatta, hogy nem hinné, hogy erős képzelőerő kell ahhoz, hogy lássák az emberek, meddig kell majd elmenniük, ha nem tesznek eleget a kért óvintézkedéseknek – utalva az olaszországi és franciaországi helyzetre.

A miniszterelnök továbbá arra is kéri az embereket, hogy anyák napján ne utazzanak el a szeretteikhez, főleg az idős rokonokhoz, inkább Skype-on tartsák a kapcsolatot.

Robert Jenrick, parlamenti képviselő felhívta az emberek figyelmét arra, hogy attól még, hogy magukról azt gondolják, hogy rájuk nem veszélyes a vírus, ugyanúgy hordozhatják és átadhatják rengeteg embernek. Kéri, hogy ezt vegyék figyelembe, mert végzetes is lehet.

Nicola Sturgeon miniszter a pubokat figyelmeztette arra, hogy nyitva tartásukkal életeket veszélyeztetnek. Ugyan a pubok többsége bezárt a járvány miatt, vannak, amik továbbra is nyitva tartanak.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

AttentoRedaz
Ez csak egy apró érzékenyítő tréning a boomerezőknek.
Csizmás Kond
Az biztos igaz, hogy ez a vírus nagyon veszélyes jószág de legtöbb esetben csak besegít az elhalálozásban, mert minden olyan ember aki ép egészséges az nem hal meg a vírustól ha idejében észteveszik, tehát nem kéne tetézni a rémhíreket.
Borsó
@Csizmás Kond: Alig van ember, aki ép, egészséges, semmi túlsúly, magas vérnyomás, nem is dohányzik, az erei is teljesen épek mert annyit sportol az illető, mája sem rongálódott meg semennyire... ilyen ember millióból egy ha akad. Egy tüdőgyulladás amúgy sem jó móka senkinek, még egy tininek sem, iszonyat fájdalmas és kellemetlen dolog. Magyarországon pedig, ha olvastad a híreket, vasvillával kergetnek haza, ha te jelentkezel hogy tüneteid vannak, kéred hogy teszteljenek, szóval az idejében megkezdett kezelésre nincs nagyon sok esély. Majd utólag ezt is meg lehet köszönni a diktátornak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.