Kurz szerint hamarosan kinyithatnak az üzletek az országban.

Fény az alagút végén: fontos bejelentést tett az osztrák kancellár a javuló vírushelyzetről

Fény az alagút végén, legalábbis az osztrákoknak: Húsvét után kinyithatnak a kisebb üzletek Ausztriában, május elsejétől pedig minden üzlet, az óvintézkedéseket azonban továbbra is be kell tartani, szájmaszk viselése továbbra is kötelező lesz a boltokban. – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn, a koronavírus-helyzettel kapcsolatos óvintézkedésekről tartott bécsi sajtótájékoztatón.

"Ausztriában gyorsabban és határozottabban reagáltunk, mint más országok, így lehetőségünk van arra, hogy gyorsabban kilábaljunk a válságból"

- szögezte le Kurz. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a húsvét hete döntő lesz abból a szempontból, hogy azt követően fokozatosan visszatérhet-e az élet a normális kerékvágásba.

A kancellár kifejtette: a tervek szerint nyolc nap múlva, április 14-étől ismét kinyitnak a kisebb, 400 négyzetméternél nem nagyobb üzletek, a barkácsáruházak és a szabadtéri piacok; szájmaszkot azonban továbbra is viselni kell, és csak meghatározott számú vásárló tartózkodhat azonos időpontban egy üzlethelyiségben.

Május elsejétől valamennyi üzlet kinyithat Ausztriában, így a bevásárlóközpontok és a fodrászüzletek is, ugyancsak az óvintézkedések betartásával

- tette hozzá Kurz.

Mostantól kötelező a szájmaszk viselése az üzletekben; jövő hétfőtől pedig a tömegközlekedési eszközökre is kiterjesztik a szájmaszk használatát.

A vendéglátó-ipari egységek és a szállodák legkorábban május közepétől, fokozatosan nyithatnak ki, ennek részleteiről április végéig döntenek majd. Az iskolák pedig május közepéig folytatják az otthoni, digitális eszközök segítségével történő oktatást.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási intézményekben továbbra is működik a gyermekfelügyelet, és nem szégyen, ha a szülők igénybe veszik ezt a lehetőséget. A tanulók befejezhetik a tanévet, az érettségi előtt állók pedig letehetik az érettségi vizsgákat. Az egyetemeken, főiskolákon is digitálisan folytatódik az oktatás, a vizsgákat a lehető leghamarabb meg kell tartani. Kurz arról is beszélt, hogy rendezvényeket június végéig biztosan nem tartanak. A nyári szabályozásról április végéig döntenek majd.

A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbítják, így továbbra is négy okból lehet elhagyni a lakást: munkavégzés, bevásárlás céljából, mások segítésére vagy rövid sétára.

Kurz egyben arra kérte a lakosságot, tartsák be következetesen az óvintézkedéseket, kerüljék a társadalmi érintkezést, tartsák be az előírt legfeljebb egyméteres távolságot, és mindenekelőtt ne ünnepeljék a húsvétot családtagjaikkal, barátaikkal, ahelyett maradjanak otthon azokkal, akikkel együtt élnek.

"Ha a számok rosszabbodnának, akkor eljátszhatjuk, amit eddig elértünk"

- figyelmeztetett Sebastian Kurz.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/ EPA/ Florian Wieser

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kurz határozott és józanul gondolkodó, cselekvő politikus, annak ellenére, hogy orbán annak idelyén tapasztalatlannak titulálta!!! A sok-sok teszt eredménye, hogy jóval előttünk járnak és még csak korlátlan hatalmat sem kért magának!!!
volvós
Hát igen, AUSZTRIA ...ezt akarta kuszaszem fftárs utólérni...hahahaha
Qqberci
Ezek a sógorok tudnak valamit... Vagy csak nincs orbánviktoruk...
Jozefina
Kurz határozott és józanul gondolkodó, cselekvő politikus, annak ellenére, hogy orbán annak idelyén tapasztalatlannak titulálta!!! A sok-sok teszt eredménye, hogy jóval előttünk járnak és még csak korlátlan hatalmat sem kért magának!!!
RonaGyuri
Fénylátók és más mesék

egy mondás szerint: „Látom a fényt az alagút végén! De miért dudál?”

Nos kezdjük azzal, hogy maga a kifejezés az az igencsak ködös „near-death experience (NDE)” –ből, az un. halál közeli élmények „áthaladás egy sötét alagúton, melynek végén egy „fénylény”, azaz egy szikrázóan fénylő szellemi lény, entitás vár rájuk.” eredménye.
Persze a közbeszédben a bajok és problémák, pontosabban az azokból való kilábalás kapcsán emlegetik. Ami még ennél is fontosabb, hogy „a csalfa vakremény” előnybe helyezése a probléma feltárása helyett!
Hogy miről ugrott ez pont most be? Hát fény-látókról, főleg a nevesebbekről, akik leginkább tehetnének valamit fénybámulás helyett probléma-feltárás érdekében!
Külön érdekesség ez a kijelentés-pár:
az euronews beszámolója „Trump: «már látszik a fény az alagút végén»”,
illetve thegardian.com számol be róla, hogy„Dr Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases: « reményeim szerint április végére eljöhet az a pont, amikor már ’látni a fényt az alagút végén’»”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.