Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Globális Járványriasztási és Válaszadási Hálózatának (GOARN) elnöke szerint a koronavírus elleni vakcina nem készül el a következő év végéig.

Lesújtó hír: 2021 végéig nem lesz vakcina

Dale Fisher emellett kicsit korainak nevezte Donald Trump hétvégi nyilatkozatát, amelyben az amerikai elnök arról beszélt, hogy bízik benne, hogy a koronavírus elleni vakcina 2020 végére kifejlesztésre kerülhet – írja a portfolio.hu.

Dale Fisher szerint ez az ütemterv ’’nagyon ésszerű’’ elvárás lenne, mivel bármely vakcina esetében el kell végezni a fázis II és fázis III vizsgálatokat annak biztonságosságának és hatékonyságának garantálása érdekében. Emellett szükség lenne a termelés felpörgetése mellett a disztribúcióra is.

A szakértő szerint a jelenlegi vizsgálatok lehetővé tennék az adatok korai gyűjtését arról, hogy a potenciális vakcina valóban működik-e, mielőtt a biztonságossággal és hatékonysággal kapcsolatos nagyobb vizsgálatokba kezdenének. Fisher kicsit korainak nevezte Donald Trump hétvégi nyilatkozatát, amelyben az amerikai elnök arról beszélt, hogy bízik benne, hogy a koronavírus elleni vakcina 2020 végére kifejlesztésre kerülhet.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ha ez is úgy lesz igaz, ahogy a WHO a járványt "előre jelezte", akkor nyertünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.