"Szupervedlő"-nek hívják azt a New York-i ügyvédet, aki száz embert fertőzött meg a koronavírussal.

Egy előzetes kutatás szerint az úgynevezett „szupervedlők” vagy szuperterjesztők okozhatják a koronavírus-fertőzések jó részét, míg a fertőzöttek 70 százaléka nem adja tovább a vírust másoknak – írja a Science Alertre hivatkozva a 24.hu.

Hongkongi epidemiológusok jöttek rá, hogy a vizsgált mintában a koronavírusos átadások 80 százalékáért mindössze 20 beteg volt felelős.

A kutatók kimutatták, hogy a megbetegedett emberek 70 százaléka nem adja tovább a vírust, és hogy a szupervedlők beltéri szociális összejöveteleken fertőztek leginkább. Ez azt jelenti, hogy a szupervedlők, vagyis azok, akik egyedül nagyon sok embernek adják át a vírust, gyakoribbak lehetnek, mint eddig gondoltuk.

Korábban a sajtó cikkezett arról a szuperterjesztőről, aki Amerikában egy templomi kóruspróba során legalább 52 embernek adta át a vírust, de történt hasonló eset Dél-Koreában is, New Yorkban pedig egy ügyvéd minimum 100 embert betegített meg.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
na, kíváncsi vagyok, hogy a száz megfertőzött emberből hánynak nem bírja a szervezete, és meghal...akkor lesz- e tüntetés a szupervedlő ügyvéd irodája/háza előtt?
Mondjuk ha néger, akkor nem..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.