Tombol koronavírus-járvány a Dél-Amerikai országban. Ugyanakkor a valós adatokat a brazil kormány, már nem hozza nyilvánosságra, így nehéz megmondani, hogy mennyire súlyos a helyzet jelenleg.

A nemzetközi rangsorban Brazília a második legfertőzöttebb állam, körülbelül 830 ezer esettel, a halálos áldozatok számát pedig körülbelül 40 ezerre mondják, de ez nem túl hihető.

Az államfő Jair Bolsonaro továbbra is úgy gondolja, hogy túlságosan fel van fújva a koronavírus-járvány és valójában nem is olyan súlyos a helyzet, mint azt gondolják az emberek. Az ország vezetése a korlátozásokon lazított, miközben a nagyvárosi temetőkben már nincs elég sírhely.

Bolsonaro azt állítja, a koronavírus-járványnak nincs halottja Brazíliában

Az államfő azt állítja, hogy ő nem tud olyan esetről, hogy valaki légúti fertőzésben vagy intenzív osztályon halt meg. Lehetséges egy-két ellenpélda, de nem túl gyakori.

Néhány hónap leforgása alatt Brazíliában lemondott két egészségügyi miniszter egymás után, valamint Bolsonaro új tábornokot nevezett ki június elején és jelenleg új tárcavezetőt keres.

Cikk- és címlapkép: AFP

(euronews.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nincs is! A brazil férfiak kizárólag gyermekágyi lázban, a nők pedig heresérvben halnak meg.
A többi pedig ""sosos és libsi"" áldozat.
Megírta a vadbarmok.hu, a mindenf@szság.hu, az MTI és a fideszmédia többi tagja átvette rögvest a hírt.
Jozefina
cecilia asszonyhoz jár továbbképzésre??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.