Svédország járványszakértője továbbra sem javasolja a koronavírus-járvány ellen maszkok viseletét.

Anders Tegnell, a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője kedden a svéd közszolgálati rádióban úgy nyilatkozott, hogy az ajánláshoz további kutatási eredményeket vár hivatala a maszkviselet előnyeiről.

Tegnell egy nappal azután mondta ezt, hogy a svéd Karolinska Intézet jelentésben foglalt állást a maszkok mellett, mert arra jutott, hogy azok akadályozzák a kórokozó terjedését. Tegnell szerint viszont az intézet nem állt elő új ismeretekkel, csupán köztudott állításokat fogalmazott meg. A legfőbb svéd járványszakértő szerint ráadásul több lehet a maszk hátránya, mint előnye, mivel ha nem megfelelően használják, a fertőzés továbbadását segítheti.

A svéd járványszakértő továbbra sem javasolja maszkok viseletét

A kérdésre, miszerint ha így van, akkor miért javasolja, sőt teszi kötelezővé az országok többsége a maszkok viseletét, Tegnell azt felelte, hogy ezt tőlük kell megkérdezni, majd pedig felhívta a figyelmet arra, hogy a "maszkpárti" országok közül néhányban sebesen terjed a járvány.

A maszk soha nem lehet tökéletes megoldás a ragály ellen, csak annak része

– mondta a svéd közegészségügyi hivatal járványügyi szakértője.

A 10 millió lakosú Svédországban keddig 5747-en haltak meg a járvány miatt – tízszer annyian, mint Magyarországon –, és 81 ezer 181-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól. Stockholm nem vezetett be korlátozásokat a járvány tetőpontján sem, és maszkviseletet sem javasolt a lakosságnak.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

Nagyvilág - 2020. September 20., 15:14
Valaki meg akarta mérgezni Donald Trumpot
Nagyvilág - 2020. September 20., 15:20
Angliában is durvulhatnak a szigorítások

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a világ zöme maszkot hord...ez a náci meg írtja a népét?
Pálinkás Pál
@jesz: "A 10 millió lakosú Svédországban keddig 5747-en haltak meg a járvány miatt - tízszer annyian, mint Magyarországon "
Igen..és feleannyian mint a maszkos Belgiumban!!!...persze origó cikk ,nem sokat vártam tőle...és ha a magyar "statisztikai" adatokat figyelmen kívül hagyjuk,mindenki sejti miért...akkor Svédország mindenféle cirkusz,hiszti nélkül igen jól jött ki a dologból!!!
Rockxy
arról persze nem ír a független média, hogy az elhunytakra ráakasztják, hogy kovidos, de boncolni nem szabad, mert akkor kiderülne a hazugság.
legott
Most nagyon sok - nem keresztényhez méltó csúnyaságot írnék szívem szerint, geci - de nem írok, mert qrvára keresztény vagyok!
(most képzeld el, hogyha így is szeret engem Isten - durván -, akkor mekkora a baj veled, te istentelen, aki semmit nem tudsz róla? - ez nem bántás volt, hanem gondolatébresztő... megtennéd a magad kedvéért, hogy elkezdesz gondolkodni?)

Én sosem voltam influenzás, mert soha nem szedtem gyógyszert semmire. Ezért fejlett az immunrendszerem. És... nincs "ÉS". Ez a Titok (nem TikTok).
ómió
Biztos, nem elég "termelékeny" a vírus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.