Az Egyesült Államokban meghaladta a 160 ezret a járvány halálos áldozatainak a száma – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délelőtti adataiból.

Már több mint 160 ezer áldozata van a járványnak az Egyesült Államokban
Fotó: Pixabay

A legtöbb halálos esetet Kaliforniában, Texasban és Floridában regisztrálták, s miközben több tagállamban a járvány enyhülését tapasztalják, 23 tagállamban emelkedik a vírus okozta Covid-19 fertőzésben és szövődményeiben elhunytak aránya. Erősödik a járvány Nevadában és Louisianában. A diagnosztizált fertőzöttek száma egyébként az országban több mint 4 millió 900 ezer.

A járvány halálos áldozatainak száma az elkövetkező négy hónapban megduplázódhat, december elejéig akár 300 ezer főre is emelkedhet – olvasható az északnyugati Seattle városában lévő Washington Egyetem egészségügyi intézetének tanulmányában, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra. A tanulmány szerint több mint 65 ezer halálos eset elkerülhető lenne a jövőben, ha az amerikaiak, betartva az óvintézkedéseket, viselik a szájmaszkot.

Az Egyesült Államok több tagállamában kötelező a szájmaszk viselése nyilvános helyeken, több államban viszont ez nem így van.

Jelentősen javult a járványhelyzet New York államban is. Andrew Cuomo kormányzó pénteken bejelentette: az iskolákban újraindulhat a személyes részvétellel történő oktatás. De a döntés a tankerületek felelőssége – tette hozzá.

Több tagállamban, köztük Georgiában, Indianában, Mississippiben és Tennessee-ben a néhány oktatási intézményben már a múlt héten megkezdődött a tanítás. Donald Trump amerikai elnök az iskolák újranyitását sürgeti.

Pénteken bejelentették: Mike DeWine ohiói kormányzó második vírustesztje negatív lett. A republikánus politikus első vírustesztje csütörtökön pozitív volt, ezért nem is tudott találkozni az Ohióba látogató Donald Trumppal.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az USA jobban áll, mint mi. Ők 330 millióan vannak. Itt 600 halott van, ami átszámítva USA lakosságára 200 ezer körüli halottat jelent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.