Olaszország és Spanyolország lett a néhány héttel ezelőtt az európai uniós csúcstalálkozón elfogadott, a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott helyreállítási alap legnagyobb haszonélvezője. Mégis, sokan ezekben az országokban is azt kérdezgetik, hogy valóban képes-e felhasználni a kormány hatékonyan a támogatásokat, hiszen sem Róma, sem Madrid nem az átlátható gazdálkodásáról ismert. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök úgy vélte, az országnak most valóban esélye nyílt az újrakezdésre. A helyreállítási alap 28 százalékát kapja meg Itália, 209 milliárd eurót, amiből 81 milliárd vissza nem térő támogatás, 127 milliárd pedig hitel. Spanyolország 140 milliárdot kap, amiből 72,7 milliárd a vissza nem térítendő összeg. Hogy mekkora pénzről van szó, azt jelzi, hogy ez az összeg a 2019-es spanyol GDP 11,2 százaléka, jegyzi meg a német Die Zeit. Pedro Sánchez spanyol kormányfő némi önkritikával jegyezte meg, reméli, hogy a támogatás példaként szolgál majd és Madridot arra...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A fénykép egy gyönyörű hídról árulkodik

Na ja a hídépítésben a mediteránium sokkal előrébb tart mit a kilábalásban

A Népszava számol be „Reformot remél a déli szárny” című cikkében az EU-s mentőcsomagok sorsáról. Azzal indít, hogy „Olaszország és Spanyolország lett a néhány héttel ezelőtt az európai uniós csúcstalálkozón elfogadott, a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott helyreállítási alap legnagyobb haszonélvezője. Mégis, sokan ezekben az országokban is azt kérdezgetik, hogy valóban képes-e felhasználni a kormány hatékonyan a támogatásokat, hiszen sem Róma, sem Madrid nem az átlátható gazdálkodásáról ismert.”!
Hát igen a múltjuk nem éppen ilyetén sikerekről ismert! Persze reménykedni lehet, ha nincs is sok esélye. De nagyságrendekkel nagyobb, mint annak, hogy ártunk és qurmányunk értelemesen (bocs, de én nem tekintem értelmesnek, hogy nagy részét ellopják) használja fel a ránk-eső + hozzá nevesített pénzeket!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.