Horvátországban két nap rekordmértékű napi fertőzöttség után csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma, ami még így is magas – közölte a válságstáb szombaton.

A testület jelentése szerint pénteken 162-vel nőtt, és elérte a 6420-at a megfertőzöttek száma. Csütörtökön még 208 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be. Két új haláleset történt, így a járvány halálos áldozatainak száma 165-re emelkedett. A betegek közül 106-an vannak kórházban, közülük tízen lélegeztetőgépen.

Figyelmeztetés: a fiatal, tengerparti bulizók terjesztik a koronavírust Horvátországban

A legtöbb új esetet a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek.

A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői, ezért a válságstáb ismét szigorításokat vezetett be. Péntektől tíz napig az éjszakai szórakozóhelyek, bárok és kávézók csak éjfélig lehetnek nyitva, továbbá zárt térben nem rendezhetnek bulikat.

Ugyanakkor a szabadtéri rendezvényeken is be kell tartani a társasági távolságtartás szabályait és a higiéniai előírásokat, amelyeket most sokkal szigorúbban fognak ellenőrizni a hatóságok.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez aztán a felismerés... Persze az MTI focimeccsekről már nem mer ilyen megállapításokat tenni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.