Mivel vasárnap éjjel erőszakba torkolltak a wisconsini Kenoshában a Jacob Blake lelövése miatt kirobbant tiltakozások, az állam demokrata kormányzója, Tony Evers mozgósította a Nemzeti Gárdát.

Újabb zavargások: Kenoshában be kellett vetni a nemzeti gárdát

Ugyanő vasárnap éjjel, Blake lelövése után azt írta, hogy

bár még nem ismerjük az összes részletet, azt biztosan tudjuk, hogy nem ő [Blake] volt az első fekete férfi vagy személy, akit rendfenntartók lőttek, sebesítettek vagy öltek meg kegyetlenül államunkban vagy a hazánkban

- írja a 444.hu.

Jacob Blake a szemtanúk szerint két vitatkozó nőt választott szét, amikor a rendőrök kiérkeztek. Az esetről készült videófelvételen az látható, hogy Blake a kocsijához indul, nyomában egy rendőrrel. Miután kinyitja kocsija vezetőoldali ajtaját, és behajol, a rendőr hátulról húzni kezdi a pólóját, majd közvetlen közelről hétszer (7) hátba lövi. A jelenetet Blake három fia közvetlen közelről, a kocsiból nézhette végig.

Blake nem halt bele a sérüléseibe, jelenleg is súlyos állapotban ápolják a milwaukee-i kórházban.

Az indokolatlannak tűnő rendőri brutalitás országszerte tiltakozásokat robbantott ki. A Washington Post beszámolója szerint még New Yorkban és Washingtonban is voltak kisebb tüntetések, a közelebbi Minneapolisban, ahol májusban a rendőrök meggyilkolták George Floydot, kirobbantva ezzel az egész nyarat átívelő tiltakozásokat a rendőri erőszak és az intézményi rasszizmus ellen, százak demonstráltak.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Én meg azt láttam a felvételen, hogy Blake ellenállt a rendőri intézkedésnek. Miért kell finomítva előadni, ami egyértelműen látszik a videón? Érthető, hogy lelőtték.
Peller Anikó
@Málna: Rendben van hogy lelőtték, de nem az ellenállás miatt lőtték le hanem mert megijedtek a rendőrök, hogy fegyvert vesz elő az autójából. Pedig csak a gyerekei miatt ment a kocsihoz akik bent ültek az autóban. Hibát követett el ezzel és lehet az életével fizet érte. Téged lőjenek le a rendőrök egy félreértés miatt. Na persze csak ha kekeckedsz velük.

A videón egyértelműen az látszik, hogy a rendőrök 2 méterről hátbalőtték, miért hazudsz hülyegyerek, Érthető?
Aki Én
@Málna: Egész pontosan mi érthető azon, hogy egy fegyvertelen embert hátba lőnek hétszer?
Ha még lábon lövi, sokkolót használ...
,,majd közvetlen közelről hétszer (7) hátba lövi. A jelenetet Blake három fia közvetlen közelről, a kocsiból nézhette végig"
Aztán csodálkozol, hogy hülyének tartanak.
Egy újabb példa arra, mennyire korlátolt és értetlen vagy, mennyire nem látod reálisan a dolgokat.
Hova erőlködsz? Kinek, miért, milyen felindulásból alázod magad? Pénzért?
Málna
@Aki Én: Meg kellett volna várni, míg fegyvert vesz magához a kocsiból és lő vele? Én itt, Magyarországon tudom, hogy az USA-ban nem kekeckedünk a rendőrrel, csináljuk, amit mond, mert mi húzzuk a rövidebbet. Aki ott él, az miért nem tudja? Vagy tudja, de nem érdekli. Akkor könnyen így járhat. Ha a rendőr azt mondja, hogy álljak még és tegyem fel a kezem, akkor azt csinálom, nem megyek tovább, nem hajolok be az autóba. Teljesen el van fajulva a világ, nem csoda, hogy Orbánék konzervatív nézetei egyre népszerűbbek. Érted, miért, ugye?:-)
Málna
@Peller Anikó: Te azt honnan tudod, hogy a gyerekei miatt ment az autóhoz? És miért ment oda, ha a rendőr megállásra szólította fel? Nem hibázott, hanem leszarta, hogy mit mond a rendőr. Ott bizony ez a delikvens életébe kerülhet. És én ezzel egyet is értek. Lassan kezdhetnétek ti is kapisgálni, hogy hova vezet, ha már a rendőr szava sem ér semmit.
Aki Én
@Málna: ...te egyre nagyobb baromságokat okádsz ide.
orbánod meg a konzervatív nézetei a mai legnagyobb poén.
Málna
@Aki Én: Szóval nem érted. Nem baj, neked nem is kell. :-)
Aki Én
@Málna: ,,egy fegyvertelen embert hátba lőnek hétszer"

Aki valamit (semmit) nem ért, az megint te vagy.
Málna
@Aki Én: Elmagyaráztam neked, hogy mit gondolok a témáról. Azt sem értetted? Pedig igyekeztem egyszerűen fogalmazni. Na, most már beszélj valaki mással a semmiről...
Aki Én
@Málna: ...csak te hiszed, hogy bármit elmagyaráztál. Összehordtál egy csomó baromságot.
Nem lövünk hétszer hátba egy kocsiba behajoló embert a három gyereke előtt.
Még ha te bután meg is akarod ezt magyarázni.
Málna
@Aki Én: De, hátba lövünk, amennyiben rendőri felszólításra sem áll meg. Én legalábbis biztos nem várnám meg, míg kiveszi a fegyvert a kocsiból és rám lő...
Nincs ebben semmi butaság, ha felfogod végre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.