Az Európai Parlament alapjogokért felelős bizottsága is leteszi a garast az uniós támogatásokat a jogállamiság tiszteletben tartásához kötő rendelet elfogadása mellett. A Michal Šimečka szlovák liberális EP-képviselő által készített jelentésről hétfőn és kedden szavaz a szaktestület.

Az Európai Parlamentben megint bedobták azt a szót, amitől a Fidesz annyira retteg

A Népszava birtokába jutott kompromisszumos szövegtervezetben a mértékadó frakciók többek között azt javasolják, hogy az előkészületben álló jogszabály mondja ki: az EU alapvető értékeinek megsértése maga után vonja a pénzügyi transzferek visszavonását.

Véleményük szerint a brüsszeli kifizetések csökkentéséről, felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről szóló szankciókat úgynevezett fordított minőségi többséggel kell jóváhagyni a kormányközi döntéshozó testületben, az EU Tanácsában. Ez azt jelentené, hogy az Európai Bizottság által javasolt pénzügyi büntetőintézkedéseket csak a tagállamok többségének a szavazatával lehessen megtorpedózni – a rendes minősített szavazás során a tagállamok többségnek kell átengednie egy javaslatot. Másként nem biztosítható a jogállami feltételrendszer hatékony működése, vélik a szerzők.

Szerintük biztosítani kell azt is, hogy a szankciók nem sújtják a közösségi támogatások végső kedvezményezettjeit, köztük a civil szervezeteket.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A gond az,hogy csak "bedobták" azt a szót,hogy jogállamiság,de lépéseket nem tesznek,és ameddig nincs semmiféle retorzió,addig az orbán-banda tovább garázdálkodik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Lebuktál Bumburnyák, a (17:23)-as elszólásoddal! Szóval, te vagy @Gyütt Mönt: is! - , meg a quadrocopter, mega Polár450 is?
És még kicsoda...? Avarodott Zőrült is...?
csak úgy....
@verőce21: rólam álmodtál hazudós? te is langyos?
csak úgy....
@Shikari: a durbit is bedöntötted ? @Shikari: @durbincs: a meleglegények?
verőce21
@csak úgy...: Mert te "langyos" vagy...?
Még az is...? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.