A Bloomberg és a The New York Times is úgy tudja, kedden azt jelenthetik be, hogy Anthony Blinken lesz a következő amerikai külügyminiszter.----------------Anthony Blinken anyja magyar, az apja, Donald Blinken, 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Donald Blinken mostani felesége, Vera is magyar születésű, 1950 óta az USA-ban él. A Közép-Európai Egyetem Nyílt Társadalom Alapítványának nagy támogatói, a szervezet 2015-ben fel is vette a nevüket, így lett Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Alapítvány.------------- A most 58 éves Tony Blinken már Barack Obama elnöksége alatt az egyik legfontosabb külügyekkel és nemzetbiztonsággal foglalkozó háttérember volt, az idei kampányban pedig Joe Biden külpolitikai tanácsadójaként dolgozott. A külügyminiszteri posztra rajta kívül másik esélyesként Susan Rice volt nemzetbiztonsági főtanácsadót emlegetik.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Magyar származásúak? Huhú, mi lesz itt! Majd kapnak a szegény rokon gyerekeik a Viktortól beiskolázási segélyt, szavazhatnak rá levélben, építhet nekik templomot meg stadiont, meg EU szabvány játszóteret, amit személyesen ad át a Gazsi tábori püspök társaságában! Szóval benne van a pakliban a kapcsolatok felvirágoztatásának lehetősége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.