A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap vasárnapi számának adott interjúban.

A kancellár tompította a túlzóan optimista várakozásokat a jelenlegi zárlatot követő enyhítésekkel kapcsolatban. Továbbra is szigorú korlátozásokra lehet számítani, és a kormány nem tervez elsietett nyitást.

Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy még heteken, hónapokon át megszorítások mellett kell élnünk

- hangsúlyozta Kurz.

A cél az, hogy december 7-e után "óvatos lépésekkel" kinyithassanak az iskolák és a kereskedelmi egységek – tette hozzá. A kormány nyitási stratégiáját azonban a járványgörbe alakulása döntően befolyásolhatja.

Ezzel összefüggésben a kancellár említést tett a jövő héten kezdődő tömeges tesztelésről, amelynek célja, hogy lokalizálják a tünetmentes megbetegedéseket, és ezek felderítésével megszakítsák a fertőzési láncolatokat.

A kormányfő szerdára ígért cselekvési tervet a sípályák nyitásáról kialakult vitát illetően. Hangsúlyozta, hogy a sípályák jelenleg is zárva vannak, és bármennyire is sajnálja, a szabadidős és sporttevékenységet szolgáló létesítmények nem az elsők között fognak újra nyitni.

Mindazonáltal a kormány feltett szándéka, hogy belátható időn belül több sportot tegyen lehetővé az emberek számára, különösen, ha szabadtéri és egyéni sporttevékenységről van szó.

Ami viszont biztos, hogy a sípályák esti zárása utáni összejövetelek csak a jövő téli szezonban lesznek újra engedélyezettek

- tette hozzá.

Ausztriában november 17. óta van érvényben a 24 órás kijárási korlátozás, amelynek értelmében az iskolák, üzletek, éttermek, kulturális és szabadidős létesítmények zárva tartanak, csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva, mindez előreláthatóan december 6-ig tart.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/AP/Ronald Zak

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ez sokkal jobb mint a magyar szarmány cselekvési!Azt elfelejtették megírni, hogy 80% ot ad a kormány minden munka nélkül maradt embernek és a bezárt cégeket boltokat éttermeket is támogatják az átlag bevétel valamennyi % át kifizetik feltétel nélkül,!Ezt Orbán geci soha nem lépi meg és még az orvosok fizetésemelését is elhalasztották 2022 ig! Mocskos szarbán geci csak a fajtájának ad 2 milliós fizetést meg 500e- 1 milliós nyugdíjat!
rokker33
Ja és 32 éves Kurz ,de több esze van és tapasztaltabb elnök ( kancellár) mint Orbán hozzá képest orsós egy nagy nulla pedig majd csak kétszer idősebb mint Kurz ,de az esze elment vagy 20 éve vagy nem is volt neki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.