Felkerült az "Ukrajna ellenségeit" listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet honlapjára Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő.

Bekerült "Ukrajna ellenségei" közé egy fideszes EP-képviselő
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A képviselőről szombaton a honlapon a személyes adatoknál nevét, születési dátumát és helyét jelölték meg, utóbbinál Kárpátalját, azon belül Beregszászt.

Indokként, hogy miért tették ki a honlapra azt írták, hogy

megsértette az ukrán jogszabályokat a kettős, magyar-ukrán állampolgárság megszerzésével, továbbá vádolják Ukrajna szuverenitása és területi integritása megbontásának kísérletével, és hivatali hatáskörök túllépésével.

A Mirotvorec honlap a kezdetekben még csak azoknak a személyeknek az adatait tette közzé, akik közvetlenül szerepet játszottak a Krím félsziget Oroszország által 2014-ben végrehajtott elcsatolásában, továbbá akik fegyveresen részt vesznek a Donyec-medencei konfliktusban az ukrán hadsereggel szemben, vagy együttműködnek a szakadár fegyveres erőkkel. Később már más olyan személyek adatait is elkezdték az oldalon közzétenni, akik a szervezet értékelése szerint "Ukrajna szuverenitását és területei egységét sértő bűntett, illetve jogsértés jegyeit hordozó" cselekményt követtek el.

2018-ban a szervezet a kettős, magyar-ukrán állampolgársággal rendelkező kárpátaljai magyarok nevét és címét is elkezdte feltölteni nyilvános adatbázisába. Október elejére

a listára felkerült több mint háromszáz kárpátaljai magyar neve, és néhány napra rá több vezető beosztású, magyar nemzetiségű közalkalmazott nyújtotta be felmondását a beregszászi járásban.

Adatbázisukba bekerült Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter neve is. Róla azt állították, hogy "támadást intézett Ukrajna szuverenitása és területi épsége ellen", beavatkozott az ország belügyeibe, szította és támogatta a szakadár törekvéseket Ukrajnában.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Ukrajnaban tilos a kettosallampolgarsag - es altalaban leginkabb a magyaroknak van magyar-ukran kettos allampolgarsaga...Az viszont teccik, hogy a szijjaspetyat nem engedik be! F@sza gyerekek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Tökéletesen illusztráltad ezt a tenyeres-talpas ukrán fideszpicsát. Nem elég, h itthon a kormányt is a határontúli agyatlan, irányítható barmokkal tőkésítette föl, még az euba is ilyeneket küldött a magyarok képviseletére.
Már gondoltam rá, h felveszem az ukrán állampolgárságot, h magyar nyugdíjat kaphassak...
kereső
@Horizont: Pedig mindent megtesz szülőhazájáért : olvassátok, azután ki-ki itélje meg, hogy kit/kiket is képvisel Magyarország szineiben. Mert én űgy itélem meg, hogy nem csak a szülőhazáját, szülőföldjét NEM, hanem a mi hazánkat sem.Egyedül orbánt, és érdekeit.
kame.hu/fuszdrupal/?q=content/bocskor-andrea-ukrajn%C3%A1ban-sz%C3%A1mos-olyan-probl%C3%A9ma-van-amely-demokratiz%C3%A1l%C3%B3d%C3%A1s-%C3%BAtj%C3%A1ban-%C3%A1ll
Gazella
@fideszes gyökér: No fene :D főzőiskola lett??? :D
Eladott Ország
@Clavigo: tegnap, 10:13 A román keresztény magyar EU-s képviselő Tőkés Laci ezt az ukrán nőt biztos nem fektette gerincre az íróasztalára, pedig sokat meggyúrt már rajta. Az eredeti asszonypajtás is besokallt tőle. Ő lett a környék románosított bábolnai tenyészcsődöre.
human
A pillanat mikor nemzetállamok találkoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.