306 szavazat Joe Bidenre, 232 szavazat Donald Trumpra – ez lett a magyar idő szerint hétfő éjjel megtartott elektori szavazás végeredménye az USA-ban, és ezzel egy fontos hivatalos lépéssel közelebb került a beiktatásához az Egyesült Államok következő elnöke.

Az elektorok is megválasztották Bident

A 444.hu cikke szerint az USA-ban a választáskor az emberek hivatalosan csak arról szavaznak, hogy a saját államuk elektorai melyik elnökjelöltet támogassák. Ez a közbülső elektori szavazás leginkább formaság, de azért idén voltak, akik emiatt is izgultak, mert Trump még mindig nem fogadta el a november 6-i választás végeredményét, így felmerült, hogy talán valahol balhé lesz. Michigan államban volt is egy kicsi, néhány republikánus szimpatizáns megpróbált betörni az épületbe, ahol az állam elektorai szavaztak, de nem sikerült nekik.

Miután lement rendben lement a szavazás, és minden elektor úgy szavazott, ahogy arra az államában a nép felhatalmazta, Joe Biden rövid beszédet tartott.

Ebben azt ígérte, hogy helyreállítja a nemzet egységét, és ugyanolyan keményen dolgozik majd azokért is, akik nem rá szavaztak. A járvány megállításával akarja kezdeni a munkát, a lakosság mielőbbi beoltásával. Segítséget ígért a járvány miatt anyagi problémákkal küszködőknek, és azt mondta, hogy a helyreállítás után jobb gazdasági rendszer épül, mint előtte volt.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Susan Walsh

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A legjobb hozzászólás

az amcsi elektori szavazás kapcsán

„jóvan má a cnn jelenti be az elnököt, én majd a bayernak hiszek, ha jóváhagyta”!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@csak úgy...: Ha elmebeteg prosztó bolsit keresel, meg még efftársilag is, elég, ha tükörbe nézel, szarkupac! Keresgélned se kell!
ómió
@Horizont: Ne mindig magadból indulj ki!
verőce21
Szavazatszámlálást szeretnének itthon is nyerni a lipsik, mert elegendő szavazójuk már sohasem lesz...!
csak úgy....
@verőce21: neked az agyadra ment a fideszes jóléted és most tele a pelusod,szánalmas alak vagy @verőce21:
csak úgy....
@verőce21: jahh! és hazudós is! a doki üdvözöl,nincs cukra ..szóval más szopóka után köll nézned!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.