Kivégezhetik tíz nap múlva – még Joe Biden elnöki beiktatása előtt – Lisa Montgomeryt, az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nőt, miután a washingtoni fellebbviteli bíróság pénteken felülbírálta a nő kivégzését elhalasztó, alsóbb szintű bírósági döntést – jelentette szombaton a CNN.

Montgomery horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság.

Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát. Úgy gondolta, megtartja a gyermeket magának.

A gyilkost december 8-án végezték volna ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. A kivégzést ez után a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal november 23-án január 12-re tűzte ki.

Nem várják meg Biden kegyelmét, még előtte kivégezhetik a várandós anyuka brutális gyilkosát

A pénteki bírói döntés értelmében pedig ezt jogszerűen tehette meg, mert a kivégzés napja a döntés időpontjában még nem jött el.

Így Montgomeryt bő egy héttel végezhetik ki Joe Biden beiktatása előtt, aki azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

Meaghan VerGow, Montgomery védője a döntés után közölte, hogy nem ért egyet a bírósággal, és felülvizsgálati kérelmet fog benyújtani. Egyúttal kérelmet nyújt be Donald Trump elnöknek is, akinek jogában áll megváltoztatni a gyilkosra kiszabott halálbüntetést. VerGow azt kéri az elnöktől, hogy tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre változtassa Montgomery halálos ítéletét.

William Barr amerikai igazságügyi miniszter 2019-ben jelentette be, hogy a szövetségi kormány ismét elkezdi a kiszabott halálos ítéletek végrehajtását, miután az utolsó, szövetségi bíróság által halálra ítélt vádlottat 2003-ban végezték ki. Azóta tíz embert végeztek ki ilyen ítélet alapján az Egyesült Államokban. Mindannyian különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt kerültek siralomházba.

2001-ben, az oklahomai robbantó, Timothy McVeigh volt az első szövetségi halálraítélt, akit 1963 óta kivégeztek az országban. Nőt pedig 1953 óta egyáltalán nem végeztek ki ilyen ítélet alapján. 1953. december 18-án Bonnie Brown Heady volt az utolsó, szövetségi halálos ítélet alapján kivégzett nő az Egyesült Államokban. Őt gázkamrában végezték ki, Montgomeryre pedig méreginjekció vár. Szövetségi halálos ítélet alapján eddig mindössze három nőt végeztek ki az Egyesült Államokban.

(MTI)

(Fotó: Youtube)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Borsó: A siralomház lényege pont ez, hogy az elítélt tudja, hogy előbb utóbb kivégzik, de nem tudja mikor jön érte a kaszas. Addig is sinylodik.
Itt az idő hogy kivégezzék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem sok dologban volt a Trumplee szimpatikus, de ezzel maximálisan egyetértek.
És úgy kellene, hogy nagyon fájjon neki. (lásd ""Halálsoron"" megoldás)
Borsó
Ő sem kegyelmezett az áldozatának. Sem azoknak, akiknek az életét közvetve tette tönkre a gyilkossággal. Nem érdemel semmit, felesleges évtizedekig zabáltatni, miközben az amerikai egészségügyi rendszerben a tisztességes, de szegény embert simán ellátatlanul hagyják.
Yoda69
@Borsó: A siralomház lényege pont ez, hogy az elítélt tudja, hogy előbb utóbb kivégzik, de nem tudja mikor jön érte a kaszas. Addig is sinylodik.
Itt az idő hogy kivégezzék.
NKF
Nálunk is ez kéne!Nem etetni,ápolni maid kijön a sittről ,milliókkal.
csipetke
Ez szerintem nem is ember, az ilyet azonnal ki kéne nyiffantani,de valami olyan módon,ahogy ő ölte meg az áldozatát.Egy kicsit szétszabdalni,csak hogy érezze a törődést,mielőtt megpusztul
kissé felnőttem
16- évig költötték rá a pénzüket ? ha ilyenekkkel telitik a társadalmat akkor? inkább mindet egy lakatlan szigetre majd szaporodnak a cápák is nem pedpalackot rágnak legalább.
jesz
szerintem addig rágják a gittet, míg a nő jogerősen megússza a kivégzést...
...sőt...elsők közt kapja meg a covid elleni védőoltást...nehogymá' fertőzzön...(szegénykém)
Shikari
Kivégezni az ilyet ahogy ő gyilkolt olyan módon.
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: de ő nem terhes...tehát úgy nem lehet... de valóban pusztuljon az ilyen...
Shikari
@Pálinkafőző Rézüst: Azért a belet ki lehet belőle tekerni!
kokopelli
@Pálinkafőző Rézüst: Minden nappal idegesebb lesz a mocsok! Egy pár nap(hét) "foschás" -t megérdemel!
Párszor előkészíteni és visszahozni a "karosszékből. Az új törvény életbelépése előtti napon "nem"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok