Iszonyú lehetőséget vizionál Nourel Roubini közgazdász professzor, aki szerint Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke hatalmának utolsó napjaiban atomcsapást rendelhet iráni nukleáris kísérleti létesítmények ellen. Ezzel még akkor is jól járna, ha környezete megakadályozná a hadseregnek adott elnök parancs végrehajtását.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az egész persze egy riogatás, de kicsiben nálunk valós esély! =))
Nem vagyok alkotmányjogász, de tartok tőle, hogy a dolog azon része, hogy Mike Pence alelnök a 25.-ös kiegészítésre hivatkozva menesztéssel megmentheti a 24-es indulást nem tűnik logikusnak. Miért nem tette meg korábban?
RonaGyuri
@RonaGyuri: Jog vs. logika

Persze nem lehet kizárni, hogy csak a szakértő eresztette túl magát

Nouriel Roubini „The US is now the focus of global instability” meglehetősen borúlátó képet fest a következő pár napról.
Nem többet és nem kevesebbet, minthogy „Donald Trump, az USA elnöke kormányzásának utolsó napjait azzal teheti emlékezetessé, hogy támadást rendel el Irán nukleáris kísérleti bázisa ellen, még az is lehet, hogy taktikai nukleáris atomcsapásra küldi az amerikai légierőt”!
Nos persze ezt később enyhíti azzal, hogy ezt a környezete megakadályozza.
Na ezután jön a pikáns, de felettébb logikátlan következmény:
ez okot adhatna Mike Pence alelnöknek, hogy erre hivatkozva élesítse az alkotmány 25. kiegészítését és elmozdítsa az elnököt hivatalából, „beszámíthatatlanságára” hivatkozva! Majd ezt követően – alá Putyin - minden büntetőjogi következmény alól mentesíthetné! Amivel megadná a lehetőséget arra, hogy 24-ben újra indulhasson! =))
Nos a logikus kérdés: ha ez ilyen egyszerű, akkor miért nem tette meg akkor, mikor erre felszólították???
Jozefina
Remélem azért nem tette meg, hogy az eljárás lefolytatódjun trampli ellen és ne indulhasson a következő elnökváasztáson, és ne kapjon elnöki nyugdíjat sem. Csak remélni lehet, hogy az eljárás sikerrel zárul!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.