Magyar idő szerint este hat előtt nem sokkal hivatalosan is letette az esküt Joe Biden, ő az Egyesült Államok elnöke – írja a Telex.

Beiktatták Joe Bident, az Egyesült Államok új elnökét
Fotó: Patrick Semansky / POOL / AFP

Ezzel együtt Kamala Harris lett az első női, az első fekete, az első dél-ázsiai származású és az első, bevándorlók gyermekeként született alelnök.

"Ez Amerika napja, ez a demokrácia napja! Nem egy jelölt győzelmét ünnepeljük, hanem egy ügyét. A demokrácia ügyét. Az emberek akarata győzött. A demokrácia törékeny, de a demokrácia nyert" – kezdte a 444.hu szerint első elnöki beszédét Joe Biden, majd megemlékezett arról, hogy két hete zavargások voltak, ám most "egységesen" újra itt állnak, és a demokráciát ünneplik, és nézeteltéréseiket félretéve az országért dolgoznak.

Az amerikai himnuszt Lady Gaga énekelte aranymikrofonba:

Jennifer Lopez pedig saját dalát is beleszőtte a "kötelezők közé".

Orbán Viktor már gratulált

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját és jókívánságait Joe Bidennek az Amerikai Egyesült Államok elnökévé történt beiktatása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda este.

A kormányfő azt írta, az elmúlt négy év bebizonyította, hogy az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságos és kölcsönösen előnyös együttműködés számos területen nagy lehetőségeket rejt magában. Orbán Viktor örömmel állapította meg, hogy ez az időszak új távlatokat nyitott a kétoldalú kapcsolatokban a biztonság, az energiapolitika és a gazdaság területén egyaránt.

A miniszterelnök biztosította Joe Bident arról, hogy a magyar kormány továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése mellett a kölcsönös tisztelet és jóakarat alapján, "építve NATO-n belüli szövetségünkre, a terrorizmus elleni küzdelem iránti elkötelezettségünkre és Közép-Európa alternatív energiaforrásainak biztosítására irányuló közös törekvésünkre. Sok sikert és jó egészséget kívánok felelősségteljes feladatainak ellátásához" – zárta az új amerikai elnöknek írt levelét Orbán Viktor.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Remélhetőleg mától egy új világ köszönt ránk és egy kicsit békésebb környezetben élhetünk!!!
Ledy Gaga valóban nagyot alakított. Csodálatosan énekelte el a himnuszt!!! Megható volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Biden célkitűzéseivel rezonál Ferenc pápa minden intelme és jövőképe. Ez utóbbival kapcsolatban nemcsak reménykeltő és biztató, hanem intellektuálisan magasan fejlett gondolatokat közvetít a Hírklikk újságírójának, Harkai Péternek Gábor Györggyel készített interjúja.

hirklikk.hu/kozelet/torzsi-katolicizmus-beszelgetes-ferenc-papa-konyverol-gabor-gyorggyel-2/375779
csak úgy....
@ómió: csak nem az ukrán és román efftársaidra gondótá, akik 4 évente lerójják viktornak a kétes támogatásukat?
ómió
@csak úgy...: Majd, ha még eszed is lesz, talán megérted, mire "gondótam"! De efftársaid neked meg a bolsi tetübandádnak vannak, nem baj!?! Mindegy? Azokat is rám hazudod? Attól "efftársi"?
csak úgy....
@ómió: efftárs, te egyre agresszívabb ha a bolsiságod és a migráncs gyökereid kerülnek szóba! ezt a "rám hazudod" szöveget a nyilas ,késöbb komcsi öregapádtól örökölted!? mi mindened lehet a családi ereklyék között az avh. -s és a komcsi pártkönyvek között..
ómió
@csak úgy...: De csökönyösen hazudnád másra még mindig a tetves bolsiságodat, bolsiék latrinabúvára! Nem használ a terápia, amit az elmegyogyin "élvezhetsz"? De legalább az "efftársi hitelességre" adjál és előtte töröld le a Böszmeszart a szád széléről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.