A tudományos zsargonban B.1.526 névre keresztelt variáns tavaly novemberben bukkant fel az amerikai nagyvárosban.

Olyan koronavírus-mutáció jelent meg New Yorkban, ami ellenáll az oltásoknak is

Fotó: Pixabay

A 444.hu írta meg, hogy az új vírusmutációt novemberben fedezték fel, és mostanra már a megbetegedések negyedét az új variáns okozhatja New Yorkban.

Az új variánsnál is a vírus emberi sejtekbe jutását szabályozó tüskefehérje módosult, kétféleképpen is, ezért ellenálóbbá vált a vakcinákkal és az immunválasszal szemben is.

Ez azt jelenti, hogy olyanokat is megbetegíthet, akik már be vannak oltva, vagy átestek a betegségen.

Forrás: 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Horizont: És ezt is fogja szajkózni a továbbiakban is. Bátyám csoporttársa igazoltan átesett a fertőzésen, tünetei nem igazán voltak, állandóan Pestre járt tárgyalásokra, és a fertőzés óta egy már közismert szövődménytől szenved, ami nem más, mint az agyhártya elvékonyodása, ami abban nyilvánul meg főleg, hogy azóta nem talál ki Pestről GPS nélkül, holott a fertőzése előtt hetente járt vagy kétszer. A diagnózist az MRI is megerősítette. Ez a probléma lényegében a demencia kialakulása felé vezethet, szóval hihetetlen amit a laikusok művelnek egy olyan vírussal, ami borzasztó dolgokra képes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
.. de itt mérlegelni kell a hordozót (jobb az ASTRA ZENECA) és hogy az orosz (SPUTNIK V) még nem rendelkezik kellő dokumentációval a „kényszerengedélyezés” ellenére sem. (Ugyanakkor angol forrásokból származó, mértékadó nemzetközi tudományos csúcsfolyóiratban méltatják. A jövőre nézve perpektívikus, ha átmegy az EU hatóság tesztjén. Már a németek is gondolkoznak a gyártásán)

- A kínairól jóformán semmit nem tudunk szakmai statisztikák szempontjából (állítólag 70% körül van a max. hatékonyság és idősekre nem hat), így vettük meg (ami szerintem nem volt egy értelmes húzás). Sehova nem adták be nemzetközi engedélyezésre, de már árulják Afrikában tömegesen, viszont ők maguk főleg Pfizer és Moderna vakcinával oltatják magukat. Én nem is kommentálnám tovább…(fejlett országokban, rajtunk és a szerbeken kívül sehol nem fogadták be…).

Végül az óvatosságról:

A szakma (orvosok, orvosi kamara, immunológus és virológus szakértők) nyomására, ha nehezen is, de elértük azt, hogy most már az OPERATÍV TÖRZS (Ceci néni) is hivatalosan közzé tette, hogy milyen esetben ajánlott a SPUTNIK V alkalmazásától tartózkodni , amit majd a családi orvosok fognak gyakorlatba átültetni ( a kínaira ez fokozottan vonatkozik, mivel az még a magyar hatóságok által sincs engedélyezve). Ezek a következők (tehát ha valamelyikőtök vagy családtagjaitok ilyen problémákkal küszködik, akkor nem ajánlott semmiképpen a SPUTNIK V vagy SINOPHARM kínai vakcinával való oltás):

- érrendszeri károsodás, érelmeszesedés, egyéb keringési problémák

- szívizom gyulladás, szívizom betegségek, posztinfarktusos állapot

- krónikus vesebetegség, veseelégtelenség

- krónikus tüdőbetegségek, súlyosabb asztma, COPD

- tumoros megbetegedés

KONKLÚZÓ: mindenkinek melegen ajánlom, hogy ki-ki az állapotának megfelelő vakcinával (ki lehet várni a megfelelőt, mert azért, ha lassan is, de jövögetnek) MINDENKÉPPEN oltassa be magát, mert ezzel a...
Peller Anikó
.. MINDENKÉPPEN oltassa be magát, mert ezzel a többiek sorsát is befolyásolja (!!!) Ezt tartsuk szem előtt.

Az internetes álhíreket, vírustagadókat, tudományellenes bunkó megnyilvánulásokat pedig felejtsük el. (Sajnos ezekből jóval több van mint kellene). Hagyjuk végre a szakmát érvényesülni! A pék süssön jó kenyeret, a sportoló küzdjön a győzelemért, az orvos és biológus döntsön egészségügyi kérdésekben, a politikus döntsön nemzetstratégiai kérdésekben, stb. Mindenki a helyén és nem összevissza, ahogy a mai kormány esetében van...

Mindenkit sok szeretettel üdvözlök,

Matkó János (ELTE Immunológia)
division
@Pálinkás Pál: Nem foglalkozom veled a továbbiakban, van ez a vírus, akik eddig nem haltak meg a betegségükben, azokra most halál vár, ennyi. Az oltás ami megvédhetné őket, de ne tegyék, mert még életben maradnak véletlenül. Akik meg átesnek rajta szinte tünet nélkül, mind hordozó marad a legtöbb esetben, fertőzhetnek, mutálódhat bennük a vírus oltás hiányában, komoly későbbi szövődményekkel is számolni lehet, de mindez csak kitaláció, riogatás, megértettem tisztelt virológus úr! Szórjad tovább a hülyeségeidet itt a propin, szerencsére egyedül vagy vele.
division
@Peller Anikó: Ne gondold, hogy mindenki felfogja majd amiket leírtál, vagy amit Matkó János javasolt. Mindenesetre jó hogy leírtad.
csak úgy....
new yorknak az a pechje,hogy nem egy magyar város és nem orbánra szavaztak..,mert ha arra,akkor ez nem történik! orbán nem türné a mutációt és a hasonló libbsi dógokat! :)
jut eszembe,hetek óta se migráncs se soros...
Pálinkás Pál
@division: nem is kell...én sem veled...,majd a végén meglátjuk ki jön ki jobban belőle!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.