Mintegy ötven olyan katona szolgál a francia hadseregben, akik a közösségi oldalakon nyíltan hirdetik neonáci meggyőződésüket – derül ki a Médiapart tényfeltáró portál írásából.

Közösségi oldalaikkal buktak le a neonáci katonák.Fotó(illusztráció):Pixabay

A francia védelmi minisztérium szerdán "nagyon súlyosnak" nevezte a feltárt eseteket, 

semmilyen olyan ideológiát nem tolerál, amely ellentétes a köztársaság értékeivel

- jelezte.

az internetes újság a világhálón bárki által megtalálható nyomok – horogkeresztes zászló előtt posztoló vagy a Waffen SS-t dicsőítő katonák fotói, gyerekeket náci karlendítésre tanító videók, laktanyákban kifüggesztett náci szimbólumokról készült felvételek – alapján arra a következtetésre jutott, hogy:

mintegy ötven neonáci katona szolgálhat a francia erőknél, elsősorban az Idegen Légióban.

A Médiapart azt is kétségbe vonja, hogy ezen ismert esetekkel szemben valamilyen szankciót foganatosított volna a hadsereg.

A Médiapart nyomozása által feltárt esetek nagyon súlyosak, és alapos elemzés tárgyát képezik

- írta közleményében a védelmi tárca, kiemelve, hogy "minden ártó, romboló, revizionista, szélsőséges ideológia tilos a hadseregnél, és ezen esetekkel szemben nem létezik semmilyen tolerancia".

A közlemény szerint azonban "ahogy Florence Parly védelmi miniszternek már volt alkalma elmondani, nem létezik teljesen csalhatatlan érzékelő rendszer". A tárca arra is emlékeztetett, hogy az ötven eset elenyésző a francia hadseregben szolgáló 210 ezer katonához képest.

A védelmi minisztérium arról is biztosított mindenkit, hogy azt a hét neonáci meggyőződésű katonát, akiknek profilját elsőként 2020 júliusban tette közzé a Médiapart, "szigorúan szankcionálták", a most feltárt új esetek közül pedig szankcionálni fogják azokat, akik még a hadsereg kötelékében vannak, a megjelölt katonák közül ugyanis tucatnyian, elsősorban az Idegen Légióból, már nem dolgoznak a francia hadseregnél.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
Na oszt ugyan miúta ilyen érzéköny lelkületűek, amikor köztudottan gyilkosok, rablók menekülnek az idegen légióba a bünti elkerülése elöl!
csak úgy....
@Shikari: ne magadból ereszd el a fonalat,semmi bizonyítékod arra,hogy te normális,sött! ha lenne több diliház magyarországon,akkor te már nem szaladgálnál szabad lábon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.