Nagy port kavart az amerikai médiában, hogy Robert Redfield, az amerikai járványügyi hivatal, a CDC volt igazgatója arról beszélt egy interjúban, hogy a koronavírus szerinte egy kínai laborból szökött meg – írja a Telex.

Az amerikai járványügyi hivatal volt igazgatója: a koronavírus egy kínai laborból szökött meg
Fotó:Pixabay

Az elmélet többször felmerült már a járvány kitörése óta, általában erős politikai színezettel, Kínát okolva az egész katasztrofális helyzetért, amivel a világnak szembe kell néznie.

Mivel Redfield egykori pozíciója komoly tekintélyt és hitelességet ad a szavainak, a nyilatkozat elég nagy visszhangot kapott, sokan igazolva látták vele a jóval vadabb teóriák (biológiai fegyver, népirtás, Bill Gates, 5G) alapjait is, mondván, eddig elhallgattatták a CDC-vezetőt, de most „kitálalt az igazságról”.

Redfield a CNN-nek adott interjújában melegítette fel a teóriát, hangsúlyozva, hogy ez csak az ő magánvéleménye.

Ez csak az én nézőpontom. Csupán egy vélemény. Most már lehet saját véleményem

- mondta az interjúban, az utolsó mondattal valószínűleg arra célozva, hogy amíg az ország vezető járványügyi tisztviselői közé tartozott, nem hangoztathatta a különvéleményét, ami szembe megy a világ szakértőinek nagy többségével. Redfieldet egyébként Donald Trump nevezte ki a CDC élére 2018-ban, és az elnöksége végével távozott is a pozícióból, jelenleg Maryland állam kormányzójának járványügyi tanácsadójaként dolgozik.

Redfield azt is kiemelte, hogy

nincsen bizonyítéka a vírus laboratóriumi eredetére, az elméletét arra alapozza, hogy egy állatról emberre átugró vírusnak több időre lenne szüksége, hogy adaptálódjon az új környezethez, mielőtt elkezd terjedni az emberek között. A koronavírus túl gyorsan és túl hatékonyan kezdett el fertőzni az emberi populációban

– állítja.

Erre pedig azt látja a legvalószínűbb magyarázatnak, hogy egy laborban volt lehetősége és ideje a vírusnak az emberi környezethez alkalmazkodni, aztán valamilyen emberi hiba, figyelmetlenség következtében megfertőzhetett valakit a személyzetből, és így jutott ki a külvilágba. Arra Redfield láthatóan különösen odafigyelt, hogy itt hangsúlyozza, semmilyen szándékosságot nem feltételez ebben a kínaiak részéről.

Forrás:Telex
Címlapkép:Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csak úgy...: Prosti srácok,888, és még sok száz újság,híroldal, Hír tv. Az az igazi!
Nessy
@Shikari: Azért mielőtt hisztériás rohamot kapna a vadhatásokkal együtt, megkérdezhetné, miért kapcsolják le egy órára a dísz kivilágítást, immáron több éve! Viszont tízszer ugyanazt az egy ostoba válaszát törölgetni, kutyául unom.
csak úgy....
@Shikari: igazad van tibim! szerintem téged is ki köne díszvilágítani! te díszpinty :)
Peller Anikó
Az lehet, hogy nem szándékosan eresztették el, viszont valaki szándékosan hozta létre. A covid-19 tüske négy aminosavval többet tartalmaz mint a denevér tüsök. Ilyesmit nem egyszerűen csinál a természet, mert a szimpla mutációk csak egy egy aminosavat cserélnek le, mint például az indiai mutáns E484Q (glutaminsav helyett glutamin) vagy az L452R mutáció (leucin helyett arginin). A +4 aminosav betoldása teljesen szokatlan, erőteljesen mesterséges behatásnak látszik. Ettől az emberi sejtekhez való kapcsolódása erősebb lett és így a vírus fertőzőbbé vált.
Nessy
@Shikari: Az egy órára lekapcsolt díszkivilágítás hiánya valóban elviselhetetlen megterhelést jelent az emberi szervezet számára! Arról nem is beszélve, hogy hátráltatja a járványveszély elhárítását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.