Az egymástól mintegy háromórás repülőútra fekvő Ausztrália és Új-Zéland karanténmentes utazási buborékot nyitott – írja a hang.hu. 

Alig oltanak, mégis nyithatnak: Ausztrália és Új-Zéland között már szabadon lehet utazni

Fotó: Pexels

Közel 400 nap után most már szabadon – karanténkötelezettség nélkül – utazhatnak Ausztrália és Új-Zéland között – tudatja a hang.hu. A hír leginkább az utóbbi államnak jó, mivel a turisták 40 százalékát a szomszédos Ausztrália adja.

A két ország többek között a tesztelés és a nagyon alapos kontaktkutatás, és szigorú járványügyi segítségével 2020 ősz elejére szinte minimálisra csökkentette az új fertőzések számát. A járványgörbe tanulságai szerint Új-Zélandon második hullám se nagyon volt, míg Ausztráliában mindössze kétszer regisztráltak napi 700 fölött új esetet. A legfrissebb adatok szerint a 25,7 milliós Ausztráliában 14, míg az 5,1 millió Új-Zélandon 1 új fertőzöttet találtak április 18-án.

Mindeközben a két ország nem áll túl jól az oltások terén: az ausztrál közszolgálati ABC szerint a szigetország lakosságának mindössze 5,1 százaléka kapta meg eddig legalább az első adag vakcinát. Ugyanez az arány Új-Zélandon mindössze 1,9 százalék. A beszámoló szerint Ausztráliába április 14-ig 1,1 millió Pfizer-BioNTech és 3 millió AstraZeneca vakcina érkezett. A kormányzat szerint előbbiből mintegy 40 millió adagnak kell megérkezni 2021 év végéig.

Forrás: hang.hu
Fotó: Pexels

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Lehetne tőlük járványkezelést tanulni. Pl.: az oltás nagyon fontos de önmagában, gyenge egyéb intézkedések mellett nem csökkenti a járványt olyan mértékben, ahogy azt Orbán elképzeli.
karma1
@emerencia: A cikk eleg pontatlanul hataroz meg adatokat - sajnos, es rohadtul csusztat!
Eloszor is nem tavaly szeptemberre, hanem tavaly majus utan mar nem volt megbetegedes: aki beteget regisztraltak, azok MIND kulfoldrol hoztak be a fertozest, altalaban INdiabol es Angliabol. Mivel tavaly marcius 17-e ota kizarolag ugy erkezhettek csak az orszagba kulfoldrol, hogy a repterrol AZONNAL egyenesen valamelyik repter kozeli szallodaba kellett 14 nap karantenba menniuk ahol teljes ellatast, esetleges gyogykezelest kaptak TELJESEN INGYEN, az allam altal fizetve! Az uj esetek mind a karantenban tortentek! Augusztusban 2 hetre lezartak hermetikusan Aucklandet, mert egy 4 tagu csaladot talaltak fertozottet, akik repteri alkalmazottak voltak! Akkor a masfel millio lakost 3 nap alatt leteszteltek!!! Es kb. 3 hete jottek ismet Indiabol, es ok is - 11-en - a karantenban lettek betegek, (ill. a fertozes addigra jott elo). Az egesz elso lezaras (tavaly marc.17-e ota) OSSZESEN 26-an hunytak el es 2000 fo alatt volt az oszes megbetegedes, mivel a kontaktkutatas rendkivul gyors es alapos - egy mobil alkalmazas segit ebben!
Az oltas nem igaz, hogy lassan halad, csak lemondtunk a sorrendisegrol olyan orszagok javara, akiknel nagy a baj. Mi csak 10 000 000 Pfizert vettunk (mast nem fogadott el a kormanyzat, mert ennek a legerosebb a hatasa), ez pont eleg az 5.2 millio ember ketszeri beoltasara. Beoltottak mar az osszes repuloteri szemelyzetet es csaladtagjaikat , a korhazi osszes dolgozokat es csaladtagjaikat, tanarokat es csaladtagjaikat es a rendorseg, katonasag tagjait, (hozzatartozokkal egyutt), akiknek KOTELEZO volt felvenni az oltast.A legveszelyeztetebbek is ezzel egyidoben lettek beoltva. Nalunk 1 honapja kezdodott az oltas, en a 3. csoportban, 65+ egeszseges kategoriaban vagyok, majus kozepen kerulok sorra. Utanam mar csak a 4. csoport, a 65 ev alatti egeszseges, nem veszelyeztetettek lesznek beoltva. Nekunk nem surgos, mivel nincs jarvany, csak ezt xar orbannak leirni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.