Magyarország Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait és szabad utazást engednek polgáraiknak országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

Szijjártó: már Szlovéniába és Bahreinbe is lehet utazni bármilyen oltással

Fotó: Pixabay

Szijjártó Péter kifejtette, a Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes a Magyarországon felhasználási engedéllyel rendelkező valamennyi, így a kínai és az orosz vakcinákkal oltottak számára is.

A tárcavezető aláhúzta, Bahreinbe hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok tekintet nélkül arra, hogy mely oltást vették fel.

A miniszter úgy fogalmazott, az elmúlt hónapok alapján azt látja, a sikeres védekezés nem mindenkinek érdeke és nem is mindenkinek tetszik; van aki azt gondolja, hogy minden jóban van valami rosszabb, illetve minél rosszabb, annál jobb.

Szijjártó Péter nekik azt üzente, Bahrein volt az egyik első olyan ország, amely használni kezdte a Sinopharm oltóanyagát, a magyar szakemberek pedig sok segítséget kaptak onnan dokumentációk, illetve felhasználási tapasztalatok formájában.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Reszkess Bahrein, megyünk! A Petya elintézte.
Munkanélkülieknek és kisnyugdíjasoknak kedvezmény.
balos
@namihami: A kisnyögdíjas érthető!Hiszen "kissebbek",mint a geci!
kereső
Ezek szerint toporzékék nem is számolnak az uniós covid igazolvánnyal?
istván irén
Én már le is foglaltam 1 lakosztályt a Magyar turisták kedvenc üdülő helyén. Bahrein jövök

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.