Bekérette az Európai Unióhoz (EU) rendelt orosz nagykövetet az unió külügyi szolgálata (EEAS) – közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Az EU bekérette az orosz nagykövetet
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A nagykövetet tájékoztatták: az EU elítéli és elfogadhatatlannak tarja Oroszország bejelentését arról, hogy megtiltja a beutazást az Európai Unió nyolc állampolgárának, köztük több magas rangú uniós és tagállami tisztségviselőnek.

A pénteken bejelentett orosz intézkedés David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, Vera Jourovának, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének, igazságügyi biztosnak, valamint hat uniós tagállam tisztségviselőjének tiltja meg a beutazást Oroszországba. A moszkvai külügyminisztérium indoklásában egyebek mellett kifogásolta, hogy az EU a közelmúltban "illegitim" és "alaptalan" korlátozó intézkedéseket vezetett be orosz állampolgárok és szervezetek ellen.

Az uniós külügyi szolgálat közleményében emlékeztetett, hogy az uniós intézmények vezetői, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság, Charles Michel, az Európai Tanács, valamint David Sassoli, az Európai Parlament elnöke pénteken a lehető leghatározottabban elítélték az orosz döntést.

Felidézték, hogy Oroszország nemrégiben cseh diplomatákat utasított ki, továbbá, hogy Moszkva kormányrendeletet fogadott el úgynevezett ellenséges államokról. Az intézkedések hatása aggodalomra ad okot – közölték.

Az Európai Unió fenntartja megának a jogot, hogy az orosz lépésekre megfelelő válaszintézkedéseket hozzon – tették hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A ki-ki játszmában csak Putyin veszíthet.
justhpeter
A ki-ki játszmában csak Putyin veszíthet.
csak úgy....
@Csizmás Kond: bezzeg ha a pötyi bekéret valakit, az nem szórakozik! :)
ómió
És tett neki egy szívességet?
csak úgy....
@ómió: látom,te az efftársaidnak drukkolsz!
ómió
@csak úgy...: Efftársaid neked vannak, idiótája! Még ezt se vetted észre, vagy már annyira zsenántak, hogy rám hazudnád öket!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.