Nem csak az emberek küzdenek felesleggel. Riasztó az a nemrég napvilágot látott statisztika, amely szerint egy, a bécsi állatorvosok körében végzett felmérés szerint egyre több az elhízott házi kedvenc az osztrák fővárosban.

Bécsben akár 7500 eurós pénzbüntetés is járhat a kövérségért
Kép:Pixabay

Nagy probléma, hogy a gazdik jelentős része nem betegségként kezeli az elhízást, ezért nem is tesz ellene.

Pont emiatt született az a díjszabás, miszerint az, aki extrém módon túleteti a kutyáját, macskáját, állatkínzást követ el, és akár 7500 eurós büntetést is kaphat érte.

Aki annyira túleteti a kis kedvencét, hogy ezzel fájdalmat okoz az állatnak, vagy tartós következménnyel jár, az már nem állatszeretet, hanem állatkínzás

– mutat rá Eva Persy, a Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatal vezetője.

Az is kiderült, hogy az elhízás miatt Bécsben már minden ötödik házi kedvencnél kialakult valamilyen krónikus betegség, amelynek kezelése jelentős kiadásokat jelent. Egy 25 kilós, a felesleges zsírpárnák miatt izületi fájdalmakban és szívelégtelenségben szenvedő kutya esetében a havi gyógyszeradag nagyjából 105 euróba kerül, ehhez jön még a rendszeres állatorvosi kontroll díja.

Ha fel is ismerik, hogy baj van, egyharmaduk szánalomból képtelen fogyókúrára fogni az állatot.

Pedig egy 15 kilós kutya számára egy rágóka-jutalomfalat például annyit jelent, mintha egy átlagos testalkatú felnőtt megenne egy hamburgert. Egy cica számára egy szelet szalámi pedig egy zacskó chipsszel plusz egy darabka sajttal ér fel.

Forrás:nuus.hu
Címlapkép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Bizony, efftársak! Diéta! Mint a kommunizmusban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.