A hétvégi nyolc alsó-ausztriai eset után Bécsben további 22 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus Delta nevű variánsát – közölte az MTI az osztrák oe24 hírcsatorna  értesülései nyomán.

Már a szomszédban a vírus Delta variánsa: 22 esetet jelentettek

Fotó: Pexels

Az újonnan igazolt bécsi esetekből mindazonáltal jelenleg már csak öten betegek, hiszen a mutánsok beazonosítása minimum 10-14 napot vesz igénybe. Mindegyikük külföldi utazásról tért vissza, és sokan közülük megfertőzték az egész családot. Az egészségügyi hatóságok további 35 gyanús esetet vizsgálnak.

Az eredetileg Indiában felfedezett Delta variáns szakértők szerint 40-60 százalékkal fertőzőképesebb, mint az eredeti koronavírustörzs, illetve annak korábbi mutánsai. Éppen ezért Ausztria már április végén beutazási tilalmat rendelt el az Indiából érkező repülőgépekre, és ezt június elsejétől – a Delta variáns szigetországi terjedése miatt – Nagy-Britanniára is kiterjesztette.

Virológusok óva intenek, hogy „lám, az utazási korlátozások ellenére is felütötte fejét az agresszívebb Delta variáns”, és felszólítanak arra, hogy mindenki legyen körültekintő a társas kapcsolataiban, és továbbra is tartsák be a még érvényben lévő járványügyi korlátozásokat, elsősorban a zárt terekben előírt maszkviselést.

Forrás: MTI
Fotó: Pexels

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
"Boris Johnson brit miniszterelnök elhalasztja az Egyesült Királyság gazdaságának utolsó nyitási fázisát,... mert az indiai variáns miatt a járványgörbe a magas átoltottság ellenére újra emelkedőben van."

www.portfolio.hu/gazdasag/20210614/kiszivargott-az-indiai-mutans-miatt-berobbant-a-jarvany-elmaradhat-a-nyitas-a-briteknel-487934
division
@Pálinkás Pál: Neked az egész vírus csak kamu. Nem baj, csak ne hangoztatnád folyton.
division
@verőce21: Rövidesen módosítják az mRNS vakcinákat, és lesz ellene oltás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.