A nőgyilkosságok száma már így is nagyon magas, és félnek, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Szombaton több ezer nő gyűlt össze Isztambulban és Törökország más városaiban is, hogy Recep Tayyip Erdoğan elnök múlt heti bejelentése ellen tiltakozzanak, miszerint Törökország július 1-ével visszavonja ratifikációját és kilép az Isztambuli Egyezményből. Az Európa Tanács által megalkotott egyezmény a nőket érő erőszak elleni fellépés fontos mérföldköve volt, és 2011-ben Törökország elsőként írta alá. Erdoğan pártja szerint azonban az egyezmény aláássa a hagyományos családi struktúrákat.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mindeközben

„Szombaton több ezer nő gyűlt össze Isztambulban és Törökország más városaiban is”

A tiltakozásuk oka, hogy „Recep Tayyip Erdoğan elnök múlt heti bejelentése szerint Törökország július 1-ével visszavonja ratifikációját és kilép az Isztambuli Egyezményből”!!
Mint ismert: az isztambuli egyezmény; az Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról, amit az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága. 2011. május 11-én, a Miniszteri Bizottság 121. ülésén, Isztambulban nyitott meg aláírásra!!

Magyarország 2014. március 14-én írta alá az isztambuli egyezményt. Egy évvel később az Országgyűlés elutasította az isztambuli egyezmény ratifikálását szorgalmazó indítványnak a tárgysorozatba vételét.
Sőt, 2020. május 5-én az Országgyűlés elfogadta 4 kormánypárti képviselő az Isztambuli egyezményhez való csatlakozás elutasítását célzó indítványát.
S Varga Jucus új igazságügyminiszterként azzal indított, hogy véleménye szerint Magyarország továbbra sem akar az egyezményhez csatlakozni, mert a kormány úgymond „fellép a családon belüli erőszak ellen!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.