A delta variáns az eddigi rekorderhez képest is 60%-al fertőzőbb, ezért az aggodalom. 

Emmanuel Macron francia elnök hétfő este televíziós beszédet mondott, amelyben újabb járványügyi intézkedések bevezetését jelentette be. „Ha ma nem cselekszünk, a megbetegedések száma tovább fog nőni” – mondta Macron, aki mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, ha eddig még nem tette meg – írja a Telex.hu.

Macron felvázolta, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszik a védőoltást, és felszólította őket, hogy szeptember 15-ig oltassák be magukat, mert utána esetleges szankciókra vagy pénzbírságra számíthatnak. „Az oltás egyéni felelősség kérdése (...), de a szabadságunk kérdése is” – mondta az elnök.

Franciaországban újabb korlátozásokat vezetnek be a delta variáns miatt, összeomlott a regisztrációs rendszer

Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

Olivier Véran egészségügyi miniszter közölte, hogy a nem beoltott egészségügyi dolgozók szeptember 15. után nem kapnak fizetést és nem dolgozhatnak tovább.

A miniszter azt is bejelentette, hogy az általános és középiskolások számára oltási kampányt indítanak, amikor szeptemberben újra elkezdődik az iskola.

Macron azzal is ösztönözni akarja az oltások felvételét, hogy az ősztől megszüntetik az ingyenes PCR-teszteket, kivéve, ha azt az orvos írja elő. Az elnök azt reméli, hogy a fizetős PCR-tesztekkel elérhetik, hogy az emberek a koronavírustesztek ismételgetése helyett inkább beoltatják magukat.

A QR-kóddal ellátott Covid-igazolvány augusztus 1-jétől Franciaországban mindenhol kötelező lesz, beleértve a bárokat, éttermeket, kávézókat és bevásárlóközpontokat.

Franciaország egyes tengeren túli megyéiben, Martinique és Réunion szigetén egyéb intézkedések bevezetése mellett visszaállítják a kijárási tilalmat is.

Nem sokkal Macron beszéde után a franciák online egészségügyi portálja összeomlott, mert túl sokan próbáltak időpontot foglalni az oltásra.

Forrás: Telex.hu 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.