Már több alkalommal felröppentek olyan hírek, miszerint egy vuhani laborból szabadulhatott el a vírus, ezt azonban sorra elvetették.

Egyre elfogadottabbnak tűnik, hogy laborból szabadult el a vírus
Fotó: Christopher Black / World Health Organization / AFP

Az Egészségügyi Világszervezet márciusi jelentésében még arról írt, hogy elképesztően valószerűtlennek tartja, hogy a globális járványt okozó SARS-COV-2 vírus a vuhani víruslaboratóriumból szabadult volna ki – írja a 444.hu.

A WHO igazgatója, Tedrosz Adanom Gebrejeszusz viszont most újságírói kérdésre elismerte, hogy

túl korán vetették el ennek a forgatókönyvnek a lehetőségét, sőt, nyomás volt a szervezeten, hogy ne foglalkozzon ezzel a lehetőséggel.

Azt is megjegyezte:

Én is voltam laboratóriumi technikus, immunológus vagyok, sokat dolgoztam laborokban. Történnek balesetek, ez elég gyakori

- mondta az igazgató, ezzel utalva arra, hogy inkább azt tartja elképzelhetőnek, hogy véletlenül kerülhetett ki a vírus a Vuhani Virológiai Intézet laboratóriumából, nem szándékosan, ahogy azt sok összeesküvés-elmélet tartja.

Mindenesetre azt kérte, hogy Kína működjön együtt a WHO-val, adjon át kért adatokat és engedjen betekintést a laborba, hogy teljesen ki lehessen zárni ezt az eshetőséget.

Annak az elméletnek, hogy

a vírus a vuhani laborból került ki, több változata is van, de ezeket a járvány kitörése után kivétel nélkül alufóliasisakos konteóként kezelték a hozzáértők.

A laborból szabadulás elmélete viszont az elmúlt hónapokban egyre elfogadottabb,

Joe Biden amerikai elnök például májusban kérte az amerikai titkosszolgálatokat, hogy vizsgálják meg ennek valószínűségét.

A tudományos közélet is egyre inkább hajlik arra, hogy akár egy laborból is eredhet a járványt okozó vírus. A kínai kormány persze mélységesen fel van háborodva ezek miatt a feltételezések miatt, és minden olyan vizsgálatot, ami ezt az elméletet igazolhatná vagy elvethetné, politikai támadásként kezel.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Christopher Black / World Health Organization / AFP

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A kinaiak legalább annyira jók a porhíntésben,mint a geciék a lopásban!Szeretik egymást nagyon!Üzleti alapon!
balos
A kinaiak legalább annyira jók a porhíntésben,mint a geciék a lopásban!Szeretik egymást nagyon!Üzleti alapon!
Peller Anikó
Ez azért van mert ott szintetizálták a covidot, a tüskefehérjébe beépítettek plusz 4 aminosavat amely egyetlen denevérvírus fajtában sincs jelen. A technikát évekkel ezelőtt leközölték a vuhani szakemberek, ilyen mutáció nincs. Ráadásul ezzel egy hasítási helyet építettek be a fehérjébe ami hozzájárul a virulenciához.
Néro
A végeredmény szempontjából tökmindegy. Lényeg az , hogy a világbékét védő Kínai Kommunista Párt a mi Nagy Barátunk és a jövőben már nem kell várnunk hasonlókban egy percet sem itt Budapest szívében a nekik építendő egyetemen azonnal késlekedés nélkül hozzájutunk minden fejlesztésükhöz. Hurááááá ! Éljen a megbonthatatlan egységű Kína - Nemzethy Nagy Magyar Barátság !
jesz
a WHO is ismeri a pénz jótékony hatását...és van az apénz..

-ezentúl csak denevér, vagy zöldmajom jöhet szóba...kész, elmehetnek.
istván irén
ezt eddig is tudtuk nem volt kérdés különben nem titkolóztak volna olyan sokáig
FL4K
Én már az elején megmondtam. Nem azért, mert olyan marhára okos vagyok, hanem mert annyira nyilvánvaló: "Ha egy madár úgy jár, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa."

A kínai kommunisták főbűne, nem az, hogy ezt titkolták, hanem az, hogy nem értesítették időben a világot, hogy felkészülhessen.
És ezt még megfejelték azzal, hogy az szar vakcinájukat a legdrágában árulták...
Teljes döbbenet !!!

Kínát szénné kell perelni és dollár milliárdok jóvátételének kifizetésére kell kötelezni minden egyes ország számára, de a legfontosabb, emberiség ellen elkövetett bűncselekményért Hágában felelőségre kell vonni őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.