Az utóbbi években egyre több földet vásárolnak fel milliárdosok a szigetországban. 

Ez az az ország, ahová a milliárdosok menekülnek az összeomlás elől
Fotó: Unsplash

A világ leggazdagabbjai között az elmúlt pár évben bevált szokás lett Új-Zéland földjeinek felvásárlása, azokon pedig túlélő bunkerek kialakítása. Az új-zélandi kormány lehetőséget biztosít a külföldi milliárdosoknak ehhez, még engedélyt is szerezhetnek, amennyiben három éven belül befektetnek tízmillió dollárt a szigetországban – írja az index.hu.

A Covid-világjárvány kitörése óta Új-Zéland határai szigorú korlátozások mellett zárva vannak, így sikeresen vették a vírus akadályait is: összesen 2880 koronavírusos esetet regisztráltak és mindössze 26 halálos áldozat volt. Ez nem is meglepő, hiszen Új-Zéland minden adottsága megvan ahhoz, hogy jól kezeljen egy ilyen válsághelyzetet, emellett ezt az országot tartják a legjobb választásnak arra az esetre, ha a civilizáció összeomlana.

Ha azonban valaki nagyon akar és ha van hozzá elég pénze, bejuhat az országba.

A hírek szerint így tett Larry Page, a Google egyik alapítója is, aki 2019 végén eltűnt a nyilvánosság elől. 2020. november 3-án folyamodott vízumért az új-zélandi hatóságokhoz, először pedig 2021. január 11-én lépett be az országba, miután gyermeke kórházi ellátásra szorult, amit Fidzsin nem kaphatott meg – adta hírül a helyi Stuff magazin.

A lap kiderítette, Page a Befektetői Plusz néven igényelhető nem meghatározott időre szóló tartózkodási vízumot kért, aminek függvénye, hogy igénylője három éven belül tízmillió dollárt fektessen be egy új-zélandi cégbe. A világ hatodik leggazdagabb embereként számon tartott Page, háta mögött 121 milliárd dolláros vagyonnal a hírek szerint 2021. február 4-én kapta meg vízumát.

Page egyelőre nem szólalt meg az ügyben, azt viszont tudni lehet, hogy mibe fektetheti a kötelező tízmilliót: a Stuff szerint a Wisk Aviation nevű elektromos kisrepülőgépeket tervező és gyártó céget támogathatja. 

Forrás: index.hu, Stuff
Fotó: Unsplash

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ez aztan a gusztustalansag teteje! Orvosok, noverek, tanarok, szakmunkasok varjak a beutazasukat ide, a farmerek 3 eve konyorognek, hogy hadd kaphassanak szezonmunkas diakokat (az egesz agrarrendszer, gyumolcs- es szolotermeles erre epul hivatalosan evtizedek ota), es azok sem kapnak valaszt sem az INZ-tol, sot, szuletett kiwik, akik kulfoldon rekedtek a covid miatt, nem johetnek haza a sajat hazukba, a sajat birtokukra??? Na, ez nem semmi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Majd az lesz a hír, ha onnan is menekülnek...
kissé felnőttem
azt hiszik ott biztonságban lesznek ? naivitás? pedig az első években már kezdték a bázisuk alakítását ugye palota? meg diplóm aci házak egy- két szintesek? itt ott ? épületek vásárlása? na meg a személyzet meg a több szigetes képviseletek? ja a 17.990 km innen az védettség? mint a kinai vakcinaaz időseknek.
ómió
Az európai "civilizáció", bizony - tisztelet a kivételnek - a "legjobb úton halad" az összeomlás felé!
Eladott Ország
@karma1: Az arctetoválása nem éppen egy csiszolt, civilizált diplomatát prezentálnak a 21. században, különösen egy női diplomata esetében. Az arca Új-Zéland külügyminiszterének:
cdn.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_800,h_392/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/11/new-zealand-gets-tattooed-maori-foreign-minister-gay-deputy-pm-1604348463-9461.jpg
"A maorik egy jó része úgynevezett mokót visel, ami a férfiak teljes arcát, a nők zömének pedig az állát borítja. Ezt a tetoválást különböző okokból hordják, és nincs két ugyanolyan. Van aki például ezzel a halottaira emlékezik, van aki egy elért sikert szeretne ezzel bemutatni. A maorik életéhez tartozik a kultúrájuk ilyen fajta megtestesítése."
karma1
@Eladott Ország: Ez itt teljesen bevett szokas - aki irta ezt a megjegyzest a tetkokrol, annak fogalma sincs, hogy MIERT vannak es foleg hogy mit jelentenek ezek? Minden torzsnek, nemzetsegnek, es azon belul az egyes csaladoknak megvan a sajat, csak rajuk jellemzo tetovalasa - ezt a nok a szajuk alatt viselik, a ferfiak szinten,+az arcuk egyeb helyein, neha a teljes arcukat beleszamitva. Ennek van tortenelmi jelentosege is: minel ijesztobb volt egy harcos tetovalasa, az ellenseg annal jobban beszart - de ennek itt most nincs jelentosege - igen, ezt itt nyugodtan megtehetik, viselhetik, hiszen a maorik itt majdnem oslakosok. (Kulonben meg nem, mert ember nem elt ezen a helyen, hanem ok is pl. Cook Islandrol jottek at par szaz evvel Cook kapitany felfedezese elott). Mindenesetre nalunk az angol utan a maori es a siketnema jelnyelv a 3 hivatalos nyelv. Azzal egyutt ez a bige teljesen alkalmatlan a posztjara, de nagyon jo elvtarsno a munkasparti Ardern kormanyaban. (Aki maga is jo elvtarsno, Kina kedvence. No komment)
Lepényleső
... vélhetően a tömeg követni fogja példájukat,ahol van ott fosztogat,- tehát valóban számlálgathatják napjaikat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.